Hóban, fagyban – Fridge Festival 2011

Azt hiszed, hogy fesztiválozni csak fürdőnadrágban, félmeztelenül egy műanyagpoharas hosszúlépéssel lehet a nap tűző sugarai alatt? Ha igen, akkor megtaláltuk a legmegfelelőbb programot a számodra, mellyel tágíthatod „műveltséged” széles spektrumát! Szabad téri fesztivál november közepén! Több mint 50 előadó! 36 méter magas lesikló pálya! Fridge Fesztivál 2011! A további sokkoló tényekért katt a „továbbra”!

Az idei évben november 10. és 13. között rendezik a budapesti Fridge Fesztivált a Városligeti Műjégpálya területén. A rendezvény Facebbok oldala szerint ez Közép Európa legnagyobb téli sport és zenei fesztiválja, és mi hiszünk nekik. Ritkán jön szembe a tél közepén egy ilyen buli, ahol a nemzetközi zenei (főleg elektronikai) elit tagjai ilyen szép számban képviseltetik magukat, mindezt a város közepén.

A sport részéről bővebb információ a honlapon (lásd a cikk alján) hozzáférhető, a magunk részéről annyit, hogy nem véletlenül lesz ott az a 36 méter magas rámpa, meg az a 200 tonna hó. Világhírű sí és snowboard versenyzőket csodálhat akcióban a nagyérdemű. Na de ha már elfáradt a nyakunk a lesiklópálya bámulása közben és a tátva maradt szánkba is kezd befújni a fagyos levegő, érdemes egy pohár forralt borral a zenei sátrak felé venni az irányt!

A négy napos fesztivál nyitónapján, csütörtökön érdemes 17:30-tól meglesni a friss EMA regionális díj győztesét, a Compact Disco-t, majd jó ideig sátrat verni az első sorban, mert őket a Parov Stelar követi, majd a nagyszínpadi programot a jó öreg H.P. Baxxterék zárják a Scooterrel. Innentől még két helyszín közül választhatunk, és ha mindenképpen reggeling tolnánk első nap, akkor ebben segítségünkre lehet a Hősök, Steve Aoki vagy éppen az örök „klasszikus” Dévényi Tibi bácsi.

A fesztivál 3 zenei helyszínnel várja az érdeklődőket: a MasterCard PayPass Nagyszínpadon a zenei paletta legnagyobb nevei lépnek fel, főleg az elektronikus zene és a hip-hop oldaláról. Az Axe Party Aréna neve gondolom mindent elárul, főleg örmény népzenei táncházi programokat tartanak itt. A MEEX Stage nevű helyszínen túlnyomórészt  hazai zenekarok lépnek fel és szólnak a legkülönbözőbb közönségekhez (Fluor és a Mary Popkids például).

A második napunkat mi a magunk részéről a Soerri és Poolekkel kezdjük 15 órakor (vajon mit hoznak ki ebből az idősávból?) majd szintén a Nagyszínpadon várjuk az egész fesztivál legzseniálisabb előadóját – a Hegyalja Fesztivál idei programjából fű alatt kihúzott- Beardymant. Ennek az emebrnek a munkásságáról kár beszélni, inkább csekkoljátok a videót alant.

Az utolsó előtti napon többek között a rophatjuk a Freestylerz, az Infected Mushroom és a People Get Real zenéjére, mielőtt egy kis retro szájízzel beesnénk az Animal Cannibals bulijára este tízkor a Party Arénába. (A fiúk elcsíphetők éjféltől kettőig egy kicsit más szerepkörben is).

Az utolsó napon „csak” a Nagyszínpadon lesznek programok, az időzőjel indokoltsága a fellépők névsorát olvasva megkérdőjelezhetetlen : Ganxsta Zolle és a Kartel, Irie Maffia, Plastic Heaven és Dub FX.

A fesztivál honlapja jegy-,program-, és minden egyéb információval: http://www.fridge.hu/