Állva pisilek

A fesztiválszezon lezárulásával eljött az idő, hogy összefoglaljuk tapasztalatainkat. Emlékeztetőül: fesztivál-kommandónk kipróbálásra kapott 3 db SHEWEE eszközt, melynek segítségével mi, lányok is pisilhetünk állva.

A szokásos figyelmeztetés mielőtt tovább olvasnál: semmi másról nem lesz szó, csak pisilésről! Fiúk, ha nagyon nem bírjátok, akkor nektek klikk ide! Lányok, nektek nem ajánlok fel menekülési útvonalat, mert ez a bejegyzés pont nektek szól!

Az, hogy a lányoknak mindenhol és minden kényelmetlenebb pisilni, mint a fiúknak, vitán felül áll. Egyenlő helyzetben utoljára a pelenkában voltunk, de aztán mindegyikünk szobatiszta lett, és azzal vége is szakadt az egyenlősdinek. Nekünk, nőknek, csekélyke vigaszt legfeljebb az nyújthat, hogy ha visszatartásra kerül a sor, akkor mi abban sokkal jobbak vagyunk. Na de kérem, ez a ‘jobbság’ a kényszernek köszönhető!!! Mert egy férfi mindig talál olyan helyet, ahol megállva, épp csak elfordulva a többiektől, már csorgathat is, de ez egy nőnek, valljuk be, nem ilyen könnyű.

Na, erre a problémára kínál megoldást a SHEWEE. Ennek a kis tölcsérnek a segítségével bármely nőnemű emberszabású képes arra, hogy állvapisiljen. Vége a lebegésnek a még csak kétes tisztaságúnak sem mondható fajansz felett, ezentúl csak mi is odaállunk egy fához és már csorgatunk is.

De tényleg így megy ez?

Pár évvel ezelőtt egyszer feltevődött a nagy kérdés: miből látszik, hogy az egész hetedet a Szigeten töltötted? A kérdésre a sok közül az egyik válasz a következő volt: abból, hogy mielőtt otthon elmennék a vécére, feltűröm a nadrágom szárát…Mert ez ment akkoriban, toi-toi meg bokor meg nedves talaj, nadrágszárig érő mocsok a padlón. Az évek, amikor volt Tiszta sátor a Szigeten, maga volt a megváltás.És bár manapság már egyáltalán nem olyan rossz a helyzet, mint az elején – persze fesztiválja válogatja -, de még mindig messze van az ideálistól. Na, ezért vállalkozott fesztivál-kommandónk arra, hogy kipróbálja az eszközt, amivel egy csapásra megoldódhatnak a gondok.

A – jelenleg – legnomádabb fesztivállal, a Pannóniával kezdtünk. Előtte természetesen gyakoroltunk, bár egyikőnk számára az rendre kudarccal zárult, és öröm az ürömben, hogy a kádban állva kísérletezett. Nem kizárt, hogy nála a kudarc oka a használati utasítás felületes áttanulmányozása volt, vagyis nem figyelt arra, hogy a tölcsér és közte minimális rést kell hagyni. Nem szükséges olyan nagy, épp csak nem szabad az ölünkhöz szorítani, mert akkor a levegő nem tud beáramlani, és a pisi nem tud szabadon kifolyni a tölcséren keresztül, vagyis menthetetlenül összepisiljük magunkat.
Emlékszem az első tökéletes pisilés felszabadító érzésére. Áll az ember a toi-toi-ban, szigorúan a piszoár előtt. (A vécébe célozva a sikerélmény, valószínűleg a testtartás helytelensége miatt – túl nagy távot kellene a lyukig átpisilni – egyáltalán nem garantálható. Én vagyok az élő bizonyíték, mert elsőre nem a piszoárhoz álltam, de aztán a többiek szóltak, hogy próbáljam azt használni, és utána sokat javult a helyzet.)
A PAFE az a fesztivál, ahol csak pottyantós vécék vannak és a folyóvíz is ritkaság, vagyis a tölcsérek öblítése problémás. Az első napokon még megfelelő a budik csapjából folyó víz – már ha van benne -, de a melegben az utolsó napokra az már büdös, és sem kézmosásra, sem öblítésre nem alkalmas. Ilyen esetben, sőt egyébként is, nem árt eltörölni a tölcsért egy fertőtlenítő kendővel. De még ezzel a megoldással is elég zavaró, ha egész éjjel nincs alkalom átmosni az eszközt.
A PAFE-n az is kiderült, hogy az éjszaka előrehaladtával és a fröccsök fogyásával az ember keze egyre bizonytalanabb lesz, és az idő múlásával egyenesen arányban nő a comb lepisilésének valószínűsége. ( Egyszer –hajnalodván- az is megesett, hogy egyik tesztalanyunk FORDÍTVA próbálta használni az eszközt. A következmény itt nem részletezhető…)

Második próbára Hegyalján került volna sor, de mivel az elmúlt években ott is probléma volt a folyóvíz, ezért nem vittük magunkkal SHEWEEt. Tokajban aztán kiderült, hogy idén először a Hegy’en is feltűntek a konténeres vécék, végükön ivóvizes csapokkal. De ekkor már késő volt, az eszközök Pesten várták a következő fesztivált, ami a Sziget volt.

A Sziget a konténeres klotyók paradicsoma. A nő beáll, gatyát letol, tölcsért igazít, pisil, majd néz nagy tanácstalanul. Egyszerűen nincs hely, ahova az eszközt az öltözködés erejéig le lehetne tenni!!! Míg a toi-toi-ok apró csapjai – ha tiszták voltak – erre kitűnően megfeleltek, addig ilyen a konténeresekben nincs. És ekkor jön nyűgös rész: a tölcsér visszahelyezése a tokba, felöltözés, majd oldalt a csapnál öblítés és toktörölgetés, természetesen belülről!

Bár terveink között szerepelt, hogy profikká válunk, és egyszer egy szabadtéri pisilőbe is beállunk, ez nem valósult meg, és várhatóan a jövőben sem fog. Ennek leginkább az az oka, hogy igazi fiús módon, vagyis nadrág és bugyi letolás nélkül nekünk soha nem sikerült pisilni. Villogó fenékkel pedig pillanatok alatt felkerülhetünk az internetre, ami még a Szigetet tekintve is kétes hírnév.

ÖSSZEFOGLALVA:
•A SHEWEE nagyszerű eszköz, ha egyszer-egyszer úgy adódik, hogy pisilni kell valami lehetetlen helyen.
•A fesztiválokon a használata néha problémás és körülményes, de megfelelő öblítési lehetőség esetén higiénikus.
•Tokja egy nagyobb méretű szemüvegtoknak felel meg, vagyis azok, akik övtáskánál nagyobb méretű táskával mászkálnak, simán vihetik magukkal. (Mondjuk, én övtáskába tettem bele, de akkor este a napszemüvegem már nem fért el mellette.)
•Semmiképpen nem szabad megfeledkezni megfelelő mennyiségű fertőtlenítő kendő és papírzsebkendő bekészítéséről, mivel azok hiánya meglehetősen kellemetlen helyzeteket okozhat. Ha nincs folyóvíz, nincs mivel eltörölgetni a tölcsért, illetve baleset esetén nincs mivel letörölni a combot. Akadt köztünk olyan, aki nagyobb méretű táskájába kisebb méretű törölközőt rejtett, és azzal próbálta kivédeni a baleseteket. Viszont, így minden nap mosott, ami fesztivál idején nagy elszántságról tesz tanúbizonyságot. Ennek hiányában én például egy zsebkendővel turbóztam fel a készenléti állapotot. Szeretném hangsúlyozni, hogy az óvintézkedésekre mindig a hangulat fokozódása esetén volt szükség!
•Az sem titok, hogy volt, akinek ez az állva pisilés-cucc egyáltalán nem jött be. Ebben a testhelyzetben neki egyszerűen nem ment. Be kell vallanom, az első alkalmakkor nekem is erősen koncentrálni kellett, hogy csorgatni tudjak.
•Fesztivál üzemmódban, folyamatos használat esetén a SHEWEE nem mondható igazán kényelmesnek. A tokból ki, használat, öblítés, tokba vissza – műveletsor sokadszor ismételve elég zavaró tud lenni, különösen akkor, ha nincs hely, ahol pillanatokra megtámaszthatná az eszközt az ember lánya. De!
• Ha ettől a kis kényelmetlenségtől eltekint az ember, akkor sokkal, de sokkal vidámabb dolog egy toi-toi piszoárjába pisilni, mint a tele lyuk felé guggolni.

Egy szó, mint száz, ha nem zavar a tény, hogy állva kell elengedned magad, ha gyakorolsz előtte kicsit és van elég hely a táskádban a felszerelésnek, akkor a SHEWEE neked való. Használata budik esetén kifejezetten ajánlott, konténeresek esetén – szerintem – megfontolandó. Az utóbbiak ugyanis nagyságrendekkel tisztábbak, mint előbbi társaik.
És, hogy mi jövőre visszük-e magunkkal kis színes tölcséreinket? A válasz nem egyértelmű. Úgy tűnik, csapatunk inkább iszik és guggol, mint öblít, mos és pakolgat.

Bővebb információ termékről.