Tudjuk, mit teszel idén télen –december 29. : Zorán- Papp László Budapest Sportaréna

Valószínűleg még fogalmad sincs, hogy merre leszel 2011 utolsó hetében. Sőt, igazából azt sem tudnád megmondani, hogy mit fogsz holnap ebédelni. Ilyen információkkal sajnos mi sem szolgálhatunk, de az tutira megmondom, hogy merre lesznek faterodék december legvégén. Csápolni fognak a Papp László Budapest Sportarénában. Vagy halkan egymásba karolva régi elfeledett nyarakon merengeni. Mint mindig, most is bebizonyosodik, hogy az öregek tudnak valamit.

A Sportaréna történetében először, 4 napon át négy élő magyar legendáé lesz a színpad. December 27-én a Neoton Família pörget fel minket 220 fölé, hogy aztán holnap hajnalig bulizhassunk, 28-án a KFT döbbent rá minket, hogy bábuk vagyunk, és megéri vigyázni, hátha arra repül egy pofon a szélben. 3 nappal az év vége előtt Zorán vesz le minket a lábunkról, és merenghetünk vele azon, hogy bizony valahol, valamikor volt egy tánc, s talán lesz folytatás. Akik pedig óvatosak az italozással, és nem vesznek részt semmilyen elő-szilveszteri mulatságban, nos ők Demjén Ferenccel ünnepelhetik a 65. születésnapját egy rendhagyó koncerten december 30-án. Állakat tessék a padlóról felkapkodni!

E négy nem mindennapi koncertről majd bizonyára részletes ajánlót (ha a sors is úgy akarja, beszámolót) közlünk decemberben, mikor nagyobb aktualitással bírnak, viszont addig is szeretnék kiemelni egyet, ez pedig a 29-i Zorán est. A Metro együttes énekes-szólógitárosa öt év kihagyás után tér vissza szólóprodukciójával az Arénába, és éppen tízedik alkalommal zenél ebben a létesítményben. A jubileumon kívül mindenképp aktualitást ad az eseménynek, hogy szeptemberben érkezik Zorán új nagylemeze, minden bizonnyal erről is hallhat a közönség dalokat. Csak úgy, mint a jól ismert Zorán régebbi dalokból, melyeknél kevés dolog tud jobban az ember lelkében megmozgatni dolgokat. Dusán zseniális és kifinomult szövegei és a mindent elsöprő harmóniát sugárzó zene, a legprofibb zenészek tolmácsolásában. Erről szól valójában Zorán koncertje?

A legkevésbé sem. A koncert nem szól másról, mint egyszerű dalokról. És hogy miről szólnak ezek az egyszerű dalok? A legszebb az egészben, hogy a mi életünkről . A szerelmi csalódásaink, a reményteljes tavaszi első randevúink, szüleink szigora vagy éppen óvó törődése mind-mind megjelennek az est folyamán, és ez az, ami miatt hajlandóak vagyunk otthagyni a karácsonyi bejglit és a meleg szobát és még a szilveszteri party előtt kicsit elrévedni az élet édes kis semmiségein. Mert ugyebár mindenkiben van legalább egy csepp romantika.

Jegyek kaphatók a ticketA online jegyportálon, több árkategóriában.

http://www.ticketa.hu/esemeny_565228_zoran-arena-2011.html

http://www.budapestarena.hu/html/esemenynaptar.html