Hiperkarma a Dürer Kertben

Bérczesi Róbert kétségkívül az ezredforduló utáni magyar zenetörténet karizmatikus dalszerző-énekese, az önmagát éppen újradefiniálni próbáló alternatív színtér megkerülhetetlen figurája. A Blabla egykori frontembere a kétezres évek elején zenekarával, a Hiperkarmával két, szinte hibátlan nagylemezt (Hiperkarma – 2000, Amondó – 2003) jelentetett meg, majd az elkövetkező években temérdek emlékezetes koncerttel betonozta be státuszát egy komplett generáció szócsöveként. Személyes jellegű problémáiból és önmagával folytatott szüntelen küzdelméből fakadóan három és fél évvel ezelőtt bizonytalan időre felfüggesztette a zenekar működését, hogy aztán idén megújulva, ismét legjobb formáját mutatva térjen vissza előbb egy csupa feldolgozást tartalmazó lemezzel (Én meg az ének: Emléxel?), majd a Hiperkarma feltámasztásával.

A némileg átalakult felállás – Frenk immár gitáros-vokalistaként szerepel, helyét a dobok mögött az Intim Torna Illegálból ismert Gálos Ádám vette át – ősszel valószínűleg elkészíti régóta várt harmadik lemezét, addig pedig javarészt fesztiválfellépésekkel hangolódnak az év végi koncertszezonra. A Szigeten rögtön dupláznak is – a nulladik napon a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával kiegészülve lépnek fel, de lesz “rendes” koncert is -, de ettől függetlenül is ajánlott legalább egyszer elkapni őket még a nyáron, hiszen valóban régi fényében tündököl a zenekar.

Mivel az Orczy Parkban tartott visszatérő koncert a VilágVeleje Nyár minifesztivál keretein belül valósult meg, utána pedig a Fishing on Orfű és a VOLT következett, nyugodtan mondhatjuk, hogy július 21-én a Dürer Kertben az új Hiperkarma első igazi klubkoncertjére kerül sor.

HIPERKARMA
Dürer Kert szabadtér
2011. július 21. (Csütörtök)
Esőnap: július 24. (Vasárnap)

Jegyár: 1700/2000 Ft
Jegyek elővételben a Wave lemezboltban (1065 Bp., Révay köz 1.) és a Dürer Kertben kaphatók.