Sanyi a Hegy’en – első napi ajánló

Négy nap, négy ajánló Sanyi bagoly közreműködésével. Hogy kicsoda Sanyi bagoly? Hogy nem ismeritek? Hát majd megismeritek.

Sanyi a 2011-es Hegyalja Fesztivál hivatalos baglya. Természetesen ő is szerdán kezd, de a programot már jó előre gondosan átnézte és a következő négy napban minden nap megosztja veletek egy-egy napi ajánlóját.

Ma a szerdai nap következik, de előtte még pár praktikus és fontos tudnivaló Hegy’ lakóknak, valami, amitől pénzed a Hegy’en többet ér.

Ha nem Tokajban sikerült szállást szerezni, vagy csak nincs kedved gyalogolni, biciklizni, akkor nem árt tudnod, hogy a Nyírtaxi a fesztivál ideje alatt 260 Ft-ért szállít kilométerenként. Autót rendelni a 06 42 444444 számon tudsz.
Tájékoztatót arról, hogy a környező falvakba mennyiért vinnének el itt találsz.

Ha még nem lenne szállásod és nincs kedved a sátorhoz, akkor keresd a Tourinform irodát, de arra azért számíts, hogy nagy valószínűséggel csak Tokajon kívül lesznek szabad férőhelyek.

Jöhetsz a fesztiválra autóval, motorral – ebben az esetben külön motoros kemping vár rád -, vonattal féláron, vagy akár Hegy’busszal is. A lehetőségekről tájékoztatót itt találsz.

Ha nem lenne még jegyed, akkor igyekezz, még bő egy napig kedvezményesen vehetsz bérletet. Ha pedig tokaji, vagy rakamazi vagy, akkor a napijegy féláron jár neked.

A praktikus tudnivalók végére jöjjön a legfontosabb és a legjobb dolog: idén fesztiválkártya használatával is lehet fizetni a Hegy’en és az elektronikus pénztárcádban lévő összeg 5 %-kal többet ér, mint a zsebedben lapuló bankók. A fesztiválkártyával való fizetésre ugyanis 5 % kedvezményt adnak a feszt vendéglátói. Ennél jobb hír egy jó bulihoz nem is kell!

Ha pedig minden rendben, jegy, szállás és a kártya is feltöltve, akkor jöjjön aminek jönnie kell, következzen az első nap:

Sanyi, az internetes körökben jól ismert bagoly, egy igazi mindenevő, ha zenéről van szó. Az éjjel baglyunkat a Hegy’ nagyszínpada előtt fogja találni, ahol a Scooter (23:00 Hegy’ nagyszínpad) döngeti majd fülébe a basszusokat. De az éjszakai program előtt Sanyinak még fel kell ébrednie, erre a feladatra pedig a Beatrice (18:00 Hegy’ nagyszínpad) koncerten való bólogatást választotta. “Még pisis bagolyként hallottam először őket. Aztán jártam csujjogatót a koncerteken. Ma sem hagynám ki!” – mondta, mikor a választás okáról kérdezték.

A hivatalos nyitás 5 órakor lesz, de a nép már 3-tól mulathat a Jager bárban, ahol 4-től Karaoke és GuitarHero várja a vállalkozókat. 19:00 órától ugyanott a vidámságé lesz a főszerep, Szupkay Viktor adja elő magánszámát.
A Beatricével egy időben kezd a Hegy’ másik nagyszínpadán a Nevergreen (18:00 Pepsi Nagyszínpad) hogy a komor hangulatú zenére vágyok se panaszkodhassanak.
Soerii & Poolek ugyan nem szerepel a Hegy’ étlapján, de Papp Szabi azért ott lesz a Supernemmel, hogy parádésan elszórakoztassa a Borsodi Malátabár (08:30) közönségét.

Az esti nagy koncertek előtt mindenképpen érdemes benézni úgy 7 óra körül az MR2 Furmint Klubba, ahol erre az időpontra borkóstolót ígérnek. Nem kell nagy jósnak lennem ahhoz, hogy biztos állíthassam, ez lesz az egyik legnépszerűbb Hegy’ program.

Az est első fellépői a Magna Cum Laude (19:30 Hegy’ nagyszínpad) és az Ossian (19:30 Pepsi nagyszínpad). Két erősen eltérő stílus, aki mindkettőre kíváncsi, az szaladgálhat.
Ugyanígy dönteni kell majd a Csík zenekar (21:00 MR2 Furmint Klub) és az Edda (21:10 Hegy’ nagyszínpad) fellépése között. Bár Pataky Attila egyre kisebb tömegeket mozgat meg, de az biztos, hogy Hegyalján a szó szoros értelmében otthon van. Ott, ahol bármelyik kocsmába betérve Edda szól, mindig lesz közönsége, és a Hegy’ az egyetlen fesztivál, ahol szívesen hallgatom meg én is, persze főleg és leginkább a régi számokat.

A sörösök Fish!-re mulathatnak a Borsodi Malátabárban (21:30), a borosokat Ferenczi György és a Rackajam várja az MR2 Furmint Klubban (22:00).

A 23 órás programsáv a nap legsűrűbb időszaka lesz. Nem lesz könnyű eldönteni, hogy az ember Scooterre bólógasson a Hegy’ nagyszínpad előtt, vagy az Airbourne zenéjére ugráljon a Pepsi nagyszínpadnál.  Aki nem volt még Scooter koncerten, az most a Hegy’en találkozhat velük. Kétségtelenül nagy koncert ígérkezik, de elég-e mindez ahhoz, hogy az ember kihagyja az ausztrál bandát, akiket az új AC/DC-nek mondanak?
Hogy a döntés még nehezebb legyen 23 órakor a Borsodi Malátabárban a Csík Zenekar & Ferenczi György és a Rackajam zenekarok közös produkciója kerül műsorra, amit ha kihagyunk, akkor valószínűleg az éjszaka legvidámabb produkciójából maradunk ki.

Éjfél után a táncé a főszerep a Hegy’en. Soha, egyetlen fesztiválon nem lehet olyan önfeledten rázni hajnalig, mint itt. Ahány bár, annyi buli, pihentesse lábait mindenki, már jó előre!

Hogy Sanyi mennyire bírja a fesztivál hangulatot az majd kiderül, de az éjszakázással nem lesz gondja, az tuti.
Holnap Sanyi újra jön, a második napi programmal.