Mihez kezdjünk szerdán a VOLTon?

A bemelegítés, a keddi ismerkedési est után jöhet az első nap, mikor is teljes gőzzel elindul a fesztivál. Ruházatként szerdára lányoknak ajánlott minden ami színes, minden ami fodros, fiúknak feltűrt ujjú fehér ing, férfiaknak kalap. Mert ez a nap Sopronban a roma nap, főszerepben a European Gipsy Rocks’.

Az uniós elnökségünket lezáró buli részeként a romáké a főszerep a VOLT fesztivál első napján és annyi biztos, hogy szerdán nem lesz láb, mi nem perdül táncra, nem lesz száj, mi mosoly nélkül marad. Első napot ennél nagyobb bulival köszönteni nem is lehetne!

A korán beköltözött későn kelőket délben az Európai Unió himnusza, Schiller Örömódája ébreszti majd, hogy aztán késő éjszakáig szóljon a cigányzene. Húzza majd a talpalávalót a Romano Drom (13.45 MR2), a francia Lo’Jo (15h MR2), a román Mahala Rai Banda (  16h Telekom Nagyszínpad). A sorból nem maradhat ki a Szilvásy Gipsy Folk Band (16.15 MR2) és az este egyik főszereplője, az Asian Dub Foundation (19h Telekom Nagyszínpad) és Emir Kusturica & No Smoking Orchestra (22.30 MR2) sem. Aki pedig Kusturicáék erősen táncoltató zenéje után is vérpezsdítő ritmusokra vágyik, az semmiképpen nem hagyhatja ki a !DelaDap! fellépését (00.30 MR2), aminél jobb programja kora hajnalban senkinek, még keresve sem akadhatna.

De annak sem kell aggódnia, aki nem rajong a cigányzenéért, lesz neki épp elég zene az “étlapon”. Copy Con, Alvin és a Mókusok, Anima Sound System, vagy épp a Blind Myself.
De igazi különlegességként szerdán visszatér Galla Miklós, akinek zenekara, az idő múlására való tekintettel GM több mint 49 néven mutatja meg az ifjúságnak, milyen is egy igazi Kötöde (20.00 RTL Music Klub).

GM 49 után padig irány a Heti Válasz Borfesztivál színpad és a Szabó Balázs Band! Ha pedig már borok környékén van az ember, akkor a zene hallgatása mellett a környező bódék kínálatát is érdemes feltérképezni, mert jó és finom a sör – már, ha keserű -, de azért egy jó fröccsel és még inkább, egy testes vörösborral bizony semmi nem versenyezhet!