Mihez kezdjünk szerdán a VOLTon?

A bemelegítés, a keddi ismerkedési est után jöhet az első nap, mikor is teljes gőzzel elindul a fesztivál. Ruházatként szerdára lányoknak ajánlott minden ami színes, minden ami fodros, fiúknak feltűrt ujjú fehér ing, férfiaknak kalap. Mert ez a nap Sopronban a roma nap, főszerepben a European Gipsy Rocks’.

Az uniós elnökségünket lezáró buli részeként a romáké a főszerep a VOLT fesztivál első napján és annyi biztos, hogy szerdán nem lesz láb, mi nem perdül táncra, nem lesz száj, mi mosoly nélkül marad. Első napot ennél nagyobb bulival köszönteni nem is lehetne!

A korán beköltözött későn kelőket délben az Európai Unió himnusza, Schiller Örömódája ébreszti majd, hogy aztán késő éjszakáig szóljon a cigányzene. Húzza majd a talpalávalót a Romano Drom (13.45 MR2), a francia Lo’Jo (15h MR2), a román Mahala Rai Banda (  16h Telekom Nagyszínpad). A sorból nem maradhat ki a Szilvásy Gipsy Folk Band (16.15 MR2) és az este egyik főszereplője, az Asian Dub Foundation (19h Telekom Nagyszínpad) és Emir Kusturica & No Smoking Orchestra (22.30 MR2) sem. Aki pedig Kusturicáék erősen táncoltató zenéje után is vérpezsdítő ritmusokra vágyik, az semmiképpen nem hagyhatja ki a !DelaDap! fellépését (00.30 MR2), aminél jobb programja kora hajnalban senkinek, még keresve sem akadhatna.

De annak sem kell aggódnia, aki nem rajong a cigányzenéért, lesz neki épp elég zene az “étlapon”. Copy Con, Alvin és a Mókusok, Anima Sound System, vagy épp a Blind Myself.
De igazi különlegességként szerdán visszatér Galla Miklós, akinek zenekara, az idő múlására való tekintettel GM több mint 49 néven mutatja meg az ifjúságnak, milyen is egy igazi Kötöde (20.00 RTL Music Klub).

GM 49 után padig irány a Heti Válasz Borfesztivál színpad és a Szabó Balázs Band! Ha pedig már borok környékén van az ember, akkor a zene hallgatása mellett a környező bódék kínálatát is érdemes feltérképezni, mert jó és finom a sör – már, ha keserű -, de azért egy jó fröccsel és még inkább, egy testes vörösborral bizony semmi nem versenyezhet!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Európa fiataljai Sopronban Június 28-tól öt napra Európa színeibe öltözik Sopron, a VOLT Fesztivál ad otthont ugyanis az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége hivatalos záróbulijának. A nagyszabású és tartalmas programra az EU 27 tagállamából érkeznek fesztiválozók és művés...
Ha kedd, akkor VOLT van! Kedden a 0.nappal nyílik a VOLT. Lehet menni sátort verni, majd bejárni a terepet, keresve a tavalyi ismerős zugokat és az idei újdonságokat. Lehet feltölteni a VOLT-kártyát, feltenni az alkohol vásárlást engedélyező karszalagot és megmerítkezni a be...
Majdnem tökéletes VOLT Két nap, péntek és szombat, idén ennyi jutott. A fele. Négyből kettő. Belefért pár koncert, jó is, rossz is, borok, fröccsök, beszélgetések, találkozások. A VOLT lehetne a tökéletes fesztivál, de sajnos nem az. Ráadásul az idei fazonigazítással vala...