Amerikai kapcsolat

Talán még az is jobb lett volna, ha idén elmarad a Kapcsolat-koncert, mert ezzel a produkcióval kár volt kiállni a nép elé. Arról, hogy mennyire volt élvezhető mindaz ami a színpadon történt elég sokat elmond, hogy hazaérve kifejezetten sajnáltam, hogy a Verdákat elmulasztottam, mert a film még negyedszerre nézve is több örömöt okozott volna, mint Kesha koncertje.

A kiscsillagokat kihagytuk, addig inkább az ingyen sört fogyasztottuk, kis csapatunkat valahogy kevéssé érdekli, amint közepesen tehetséges emberek jórészt más számait éneklik. A Máté Péterbe azért hátulról is beleénekeltünk, megállapítva, hogy azért ez nem az igazi.

Kesha nem kapkodta el a kezdést, szűk másfél órát hagyott magának a színpadon, na ja, talán nincs is annyi dala, hogy két órát kitöltsön.
Várakozás közben egyszer csak feltűnt a színen pár kékre – zöldre? – festett szájú ál-punk, csendben megálltak és vártak. Mögöttem egy hökkent hang kérdezte, ez mi? A produkció, válaszoltam. Az egyik punkban én a művésznőt véltem látni, de a a jól értesültek közölték, hogy ő szőke és valóban, jött ő is, szőkén, türkiz szájjal, hatalmas fülhallgatóval és mikrofonnal, valami rettentő szerkóban, amitől teste kissé ormótlan formát öltött. A mikrofon a szája előtt csak arra volt, jó, hogy fél ajkáról letörölje a rúzst, mert egyébként a produkció egy elég csúnya playback-nek tűnt.

Hogy milyen volt a zene? Egyforma. Legalábbis az az öt szám, amit kibírtunk. És vicces. Különösen amikor gitárt vett a nyakába és néha még meg is pendítette.
Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt aki élvezte a koncertet, a 14 év alatti korosztály komolyan sikongatott, de nagykorúaktól csak röhögést és a döbbenet hangjait hallottam. Kis csapatunk az első sokk után szórakozni kezdett, vagyis mi a röhögők táborát erősítettük. Talán a harmadik és a negyedik számot átkötendő jött be a színpadra egy méretes fallosz, mikor is komolyan elkezdtünk reménykedni, hogy ez az egész, ami addig történt csak egy Soerri & Poolek koncertet felvezető performance volt, de csalódnunk kellett, Kesha visszajött, reményeink elszálltak.

Nem tudom mi alapon és ki választotta pont ezt a hölgyet a 15. Kapcsolat koncert fellépőjének – valamiért nem visz rá a szívem, hogy sztárt írjak -, de erősen mellé nyúlt, bár ha magentáék célcsoportnak a max 14 éveseket tekintik, akkor kiválóan választottak. De azért a szívem mélyén én azt remélem, hogy jövőre olyan valakit hívnak meg megint, aki illik az elmúlt 14 év által meghatározott színvonalhoz. Mert ennél még az is jobb lett volna, ha ezt a kapcsolatot idén létre sem hozzák.