Polak-Wenger dva bratanki

Lengyel magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát!

Tanító-nevelő, de leginkább szórakoztató céllal létrehozott Lengyel-Magyar Kultúrstaféta című, havonta jelentkező koncertsorozatunkban a legjobb mai lengyel bandákat léptetjük fel, egy-egy hazai bandával karöltve.

Ezen az estén a lengyel és a magyar elektro-pop 2 nagyájúja, az Őszibarack és a Neo lép fel, koncerteken után nyakon öntve egy Tesco Discoval, lehet ennél jobb program a vizsgaidőszak és az érettségik végére? Ugye, hogy nem!

Neo /HU/

A Neo a tökéletes popzenekar – bár ezzel a műfaj-definícióval valószínűleg ők fognak a legkevésbé egyetérteni. Dehát mi mást mondhatnánk egy olyan zenekarra, amely kerek slágereket ír, rágógumiszerűen belénk kapaszkodó témákkal és ritmusokkal, üzenettömörségű szövegekkel, világbajnok klipeket gyárt és koncerteken is meggyőző? Ráadásul a csapat tagjai is olyanok, mintha egy producer castingolta volna össze őket: az első sorban egy klasszik nagyszáj-nagyterpesz rockandroll frontemberrel és egy őt tökéletesen ellenpontozó szelíd őzikeszemű, de sokat sejtető mosolyok mögött valami mást is takargató énekeslánnyal találkozhatunk, kicsit mögöttük sok száz elektromos ketyere között dolgozik a zenekar kissé titokzatos agya, az energiákért pedig ki más is felelhetne, mint egy punk dobos! Tizenhárom éve ontják a lemezeket, folyamatos változásban vannak – hisz az élet maga a változás – egy dolog állandó csak körülöttük: a minőség.

A Neo új lemeze, a The Picture áprilisban jelent meg, az album nyitó dala, a Change pedig e sorok írásakor immár 4. hete tanyázik az MR2 Top 30-ban hétről-hétre feljebb lépve, jelenleg a 2. helyen.

Őszibarack /PL/

A wroclawi Őszibarack zenekar már nevében is tökéletesen szimbolizálja a legendás lengyel-magyar barátságot: a csapatból ráadásul senkinek nincsenek magyar felmenői, pusztán gyermekkoruk egyik kedvenc rostos üdítŐital-dobozáról kapták az ihletet a névválasztáshoz. A csapat zenéje nevükhöz hűen üdítő, bár rendkívül erőteljes is: ha mindenképpen valamilyen italhoz kéne hasonlítani, egy erősen alkoholos és fűszeres koktél jut róla az eszünkbe, sok-sok jéggel. Ők ugyanis erőteljesen elektrós élőzenét tolnak triphop, rock és minimal-techno beütésektől sem mentesen, hol hidegen precízen, hol jólesően koszosan, énekesnőjük DJ Patrisha hangja pedig nem kevés erotikával zuttyantja nyakon a hangzást.

Lengyel-Magyar Kultúrstaféta öt hónapon át a Zöld Pardonban!

JEGYINFORMÁCIÓ:
Jegyárak:
Koncert belépő: 400Ft
Buli belépő 22h után: 200Ft

https://www.facebook.com/event.php?eid=150793354993232