Mesterkurzusok a Budai Gourmet-n

A borszakma szakavatott nagymesterei tartanak kurzusokat a Budai Gourmet fesztiválon, június 3-5 között a Millenárison. Isabelle Legeron Master of Wine, Mészáros Gabriella AIWS, Alkonyi László borszakíró és Kató András AIWS mesterkurzusaira jelentkezni a rendezvény weboldalán lehet.

Napjainkban egyre többet hallani a természethű borokról, de mit is jelent ez valójában és mely borok tartoznak ebbe a kategóriába? Erről a témáról hallhatunk egyedülálló előadást Isabelle Legeron Master of Wine tolmácsolásában, aki a természethű borok szerelmese és elismert szakértője. Az előadásokon természetesen belekóstolhatunk a kategória legizgalmasabb boraiba is.
Hat-hét évvel ezelőtt termőhelyhez kötött száraz borokról még eretnekség volt beszélni. Ma már a tokaji bor innovációjának döntő része ehhez a bortípushoz kapcsolódik. Honnan jöttünk, és hová megyünk? – Magyarországon „dűlő-ügyben” ezt a kérdést Tokaj-Hegyalján tehetjük fel a legnagyobb nyomatékkal, s a választ most Alkonyi László borszakírótól kaphatjuk meg. Örvendetes, hogy Magyarországon is növekszik az érdeklődés a pezsgő nevű csodálatos ital fogyasztása iránt, ugyanakkor még borkedvelő körökben is kevés az ismeret a témában, és számos téveszmét, félreértést is tapasztalhatunk. A Budai Gourmet-n Kató András AIWS
kurzusán tisztul majd a kép.

Mészáros Gabriella AIWS, első nemzetközi borakadémikus kurzusán pedig az Óvilág és Újvilág borait hasonlíthatjuk majd össze szakavatott magyarázat kíséretében.