Fishing on ZP

Budapestre kültözik a Fishing on Orfű fesztivál!

Mielőtt fővárosi  olvasóink nagyon örülni kezdenének el kell árulnom, hogy csak egyetlen estére jön Orfű Budapestre. De akkor nagyon itt lesznek!

Szeretnéd látni Lovasit szakács szerepben? Kóstolnád főztjét? Akkor a hajtás utáni részletek neked szólnak!

2011. június 23-25. között negyedik alkalommal rendezik meg a Pécstől alig tizenöt kilométernyire található orfűi tóvidéken a Lovasi András és Rátgéber László nevével fémjelzett Fishing on Orfű fesztivált. A rendezvény szervezői május 20-án, pénteken budapesti alaptábort tartanak a Zöld Pardonban, azzal a nem titkolt céllal, hogy egy kis „fishinges” életérzést csempésszenek a fővárosba.

A 2008 óta létező Fishing On Orfű mára már meghatározó szereplője a hazai fesztiválkínálatnak. A hívószavak náluk azonban nem a Faithless, a wattok dömpingje és a VIP-tribün, hanem a közvetlenség, a szabadtéri házibuli-hangulat, a festői táj, a remek zenei felhozatal és a váratlan gegek – elég csak Rátgéber László világhírű kosárlabda edző 2008-as tóátugrási kísérletére gondolni. Ezt – az ún. “fishinges” – életérzést igyekeznek a szervezők május 20-án a budapesti Zöld Pardonba hozni egy napra.

A fesztivál egyik fő szervezője, Lovasi András köztudottan nagy pecás, ezen a napon viszont séfként is megmérettetik: dunai halászlét főz majd, halászléfőző tudását pedig a kóstoló publikum pontozhatja. A népi-urbánus harmónia élharcosa, Bödőcs Tibor is tiszteletét teszi az alaptáborban, hogy a kortárs, vidéki élet tárgyi kultúrájának legfontosabb darabjait bocsássa jótékonysági árverésre. A bevállalósabb érdeklődők emellett izgalmas és kihívásokkal teli játékok során gazdagodhatnak FOO bérletekkel valamint Megadó Kiadós kiadványokkal.

Az alterfeszt szellemét az alapító atyákon és a fenti programokon túl három kiváló zenekar is megidézi majd május 20-án. Itt lesznek Veszprém egyes számú dumagépei, a Hősök, utánuk érkezik a pszichedelikus rockabillyben utazó Psycho Mutants, az estét pedig a köz- és önveszélyes partikommandó, a Soerii & Poolek zárja majd.

A programok 16.00-kor kezdődnek.

16.00 – 18.00 Köszöntés, Bödőcs Tibor jótékonysági árverése, Nyereményjátékok, Halászlékóstolás

18.30 – Hősök koncert

19.30 – Psycho Mutants koncert

21.00 – Soerii & Poolek koncert

A belépés 18.00-ig díjtalan, 18.00 és 22.00 között 400Ft, 22.00 után 200Ft.