Nagy Britmánia – Youngblood Series: Vessels (UK)

Folytatódik a Youngblood széria, továbbra is rajta tartjuk a kezünket Európa ütőerén, a kapcsolódási helyszín ismét a Trafó…
A Vessels 2005-ben alakult a legendás leeds-i zenei színtéren, az A Day Left egykori tagjaiból, ekkor még négytagú zenekarként.
Második albumuk, a Helioscope egészen friss: 2011. március 21-én jelent meg, és pozitív fogadtatásra talált mind a zenerajongók, mind a kritikusok körében: kellemes, könnyen befogadható zene, olyan csavarokkal és réteges építkezéssel, mellyel az ínyencek ízlését is kielégítik.

A Vessels zenéje nagyrészt intrumentális, a vokál – ha van – úgy simul bele a zenébe, mint bármelyik másik hangszer az alkotófolyamat során. Az experimentális alternatív rock felől a hallgatóbarátabb ritmusok irányába mozdultak, és a dalok komplexitása csak többszöri hallgatás után mutatkozik meg.

2010-et az Oceansize előzenekaraként turnézták végig, de felléptek már olyan nevekkel is, mint a Caribou, az Efterklang, a This Will Destroy You vagy a Suede-ből ismert Brett Anderson, és rendszeres fellépők a Brainwash, a Leeds és a Reading fesztiválokon.

2011. május 15. 21:00

A Trafó és a British Council bemutatja:

Nagy Britmánia – Youngblood Series: Vessels (UK)

Helyszín: Mappa Klub