Nyári Mikulás

Melege lesz, ez nem vitás. Mint ahogyan az sem, hogy piros nadrágjában, prémes kabátjában, bojtos sapkájában, nagy szakállával és pocakjával nem ő lesz a legextrémebb fazon, sőt, emberi számítások szerint még az első háromba sem fog bekerülni. Persze ha jönne vele a Húsvéti nyúl is, akkor ketten már alkothatnának nyerő párost. De Nyúlról szó nincs, csak a Mikulásról, aki idén a PAFE vendége lesz, gyárával és manóival egyetemben.

Hogy minek Mikulásgyár egy fesztiválra? A hajtás után elárulom.

Aki arra számít, hogy a Mikulás majd ott fog állni a bejáratnál és osztogatja ajándékait, az téved. Az ajándékra vágyóknak ki kell várniuk a decembert és mindehhez még jól is kell viselkedniük, egyébként csak virgács lesz a csizmában.

A Mikulásgyár nem osztani fog, hanem – jó – szokásához híven gyűjteni. Tartós élelmiszert, ruhaneműt, olyan dolgokat, melyek nehéz helyzetben, árvizi katasztrófában különösen hasznosak.
Az akció célja az, hogy a fesztivállátogató fiatalokat rávezessék az önkéntes munka és az adakozás fontosságára.

A Mikulásgyár aktivistái a rendezvényen arra próbálják majd rávenni a fesztiválozókat, hogy hagyják a helyszínen egy-egy ruhadarabjukat, amelyeket tisztítás után a rászorulóknak osztanak szét. Hogy ez mennyire jó ötlet, majd kiderül, mindenesetre lesz egy fesztivál, amiről páran szó szerint értve elmondhatják, hogy ráment a gatyájuk is.
Mindenesetre, pár PAFEval a hátam mögött csak azt mondhatom, remélem a többség az első, vagy a második napon fog adakozni, mert amint halad előre a fesztivál, úgy lesznek egyre viseltesebbek a ruhák.

Élelmiszert a bejáratnál lehet majd leadni, amit a manók szállítanak majd tovább a gyárba. Minden egyéb adomány gyűjtése bent történik.

Adakozást a szervezők nem csak a látogatóktól, hanem a zenészektől is remélnek. Őket arra kérik majd, hogy pólóikat hagyják ott a Gyárban, amiket tisztítás után juttatnak majd el a rászorulókhoz.

A Mikulásgyár azokra az időjárás-előrejelzésekre hivatkozva kezdi el a nyári munkát, amelyek szerint az elmúlt hónapok csapadékos időjárása miatt ismét árvízre és belvízre kell számítani.