Végtelen lehetőségek

A tavasz közeledtének legbiztosabb jele, mikor egyre-másra jelennek meg hírek különféle fesztiválokról, azok fellépőiről. Na persze, az igazi fanatikusok már jóval az első fellépők, a nagy nevek megjelenése előtt tudják, melyik fesztiválon teszik tiszteletüket.

Te döntöttél már? Összeállt a nyári program? Sikerült a családi nyaralást a fesztiválokhoz igazítani? Szállás rendben? Már ha nem sátorozni akarsz, persze.
Ragaszkodsz a megszokott fesztiválokhoz, vagy idén valami újat is kipróbálsz?
A hajtás után egy egyáltalán nem teljes körű válogatás következik.

Nem tudom ki hogy van vele, de nálam a legbiztosabb jele annak, hogy elegem van a télből, ha elkezdek vágyakozni a szabadtéri koncertek után. Van, hogy ez már ősszel megtörténik, mikor is igazán nehéz kivárni a Pünkösdig hátrelévő időt, a pillanatot, amikor megnyitja kapuit az első fesztivál, a Pannónia. Az idei évben a PaFe rajongók hiába várják a májust, az még nem hoz nekik fesztivált, mert a Pünkösd idén bizony júniusra, annak is inkább a közepére, mint az elejére esik. Persze lehet a dolog jó oldalát nézni, miszerint júniusban jóval melegebb van, mint májusban, de azért lássuk be, ez elég nagy ár a várakozásért cserébe.
Arról nem is beszélve, hogy a Pünkösdhöz való igazodás miatt 2011-ben nem is a PaFe lesz az első, igazi szabadtér, hanem a Metalfest, ami nevében is Open Air.

Mivel is lehetne legjobban levezetni a Pünkösdi pihenést, mint egy kis láb és peca lógatással egy kellemes tó partján? Naná, hogy Orfűről beszélek! Hardcore rajongók számára a tó melletti 3 nap a tökéletes felkészítő tábor a VOLT-ra, a júniust záró és egyúttal júliust indító fesztiválra. A VOLT talán a legszínvonalasabb fesztiválunk, de a szervezők nem elégedtek meg az elmúlt évek népszerűségével. 2011-re ígérnek új, nagy kapacitású színpadot és további nemzetközi világsztárokat. Tömegesen akarják felvonultatni a legfrissebb, aktuális előadókat, DJ-ket, valamint különféle műfajok klasszikusait. Szép vállalás, szerintem minden rajongó nevében mondhatom, hajrá! Ha sikerül, akkor Sopront idén sem lesz érdemes kihagyni a fesztivál menetrendből.

Ha pedig július és hőség, akkor Tokaj és Hegyalja. A kedvenc fesztiválom, a legbarátságosabb fesztivál. Amit nem érdemes kihagyni. Lehet, hogy a tokajiak is morognak a fesztivál miatt. Valószínűleg ők is nehezen viselik a koszt, a zajt, a tömeget, ami velünk jár. De a fesztivál ideje alatt ezt a legkevésbé sem éreztetik velünk. Biztosan tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen fesztiválozó, aki ezt nagyon is értékeli.
Aki pedig a rekkenő hőségben nem dombok közé, vagy hűs boros pincékbe vágyik, az választhatja az ország másik felét, heverhet a Balaton partján, élvezheti a Sound kínálta gyönyöröket.

Ha egy mondatban egyszerre fordul elő az augusztus és a fesztivál szó, akkor mindenkinek azonnal a Sziget jut eszébe. A leg- fesztivál. A legnagyobb, leglátogatottabb, legismertebb és így tovább. Ami leg- van, az a Szigetre – szinte – mind elmondható. És bár a Sziget a fesztiválok fesztiválja, ráadásul a végével úgy érzi az ember, hogy a nyárnak is vége, azért az ország tartogat még további lehetőségeket is. Sőt, ha jól megnézzük, akkor szinte nincs olyan hétvége, hogy országunkban valahol valamilyen fesztivál ne legyen éppen. Télen-nyáron, melegben és zimankóban is a fesztiválok országa vagyunk.
Ha nem is teljes körűen, de a 2011-es fesztivál lehetőségekről összefogalóan itt tájékozódhattok.

Ti melyik fesztiválokra neveztek be idén?