Van még itt patron: mi lesz a SZIN-en harmadik nap?

A nyárzárás zárásaként ijedt fehér nyuszi helyett közönségkedvenceket rántanak elő a kalapból a szervezők, meg finneket, akikről majd kiderül, mit tudnak. Biztosra mehetünk, a SZIN utolsó napja méltóképpen tesz pontot a fesztiválszezon végére, reményeink szerint ezúttal áramszünet és hurrikán nélkül.

Sajgó tarkóval üljünk be a Borsodi Malátabárba, ahonnan a Kettőnégy stábjának programkavalkádja után persze elmászkálunk majd, de később érdemes visszatérni, hiszen a Kolin az ország egyik legjobb színpadi produkciója, plusz Linczényi Márk igazi jópasi, aki smárolni is szokott a szerencsésebbekkel. Hangmás Endre ugyan nem, viszont idén talán csinálunk velük olyan interjút, ami meg is jelenik, tavaly ugyanis a hanganyag borzasztó minősége miatt ez nem jött össze – azóta megjelent a második lemezük, továbbra is olyan stílust visznek, amit itthon elég kevesen. Az orosz Erofeich Elektric Band egyelőre szürke folt, a kíváncsiskodók majd meséljék el, milyen volt.

A nagyszínpadon a Sheket kezd, akiknek már tavaly is kijárt volna a helyszín, régi kedvenceink, ráadásul roppant szimpatikusak. A lustábbak akár le is cövekelhetnek, hiszen a Nemjuci dögös rakenrollja után rögtön a Kispáltól átvett stafétával bűvészkedő 30Y, majd a kortalan Quimby következik, akiket tavaly valahogy mindenhol hallottunk valahol a háttérben. A finn Rasmus ugyan sosem tört be a búbánatos rádiórock nagyjai közé, egy próbát viszont mindenképp megér a koncert, ha nem tetszik, el lehet menni (wink-wink, nudge-nudge).

A Pepsi színpadon előbb leszakítja a fejünket a vörösborozásra kiváló Sex Action, aztán a megkérdőjelezhetetlenül legizgalmasabb hazai metálzenekarnak számító Isten Háta Mögött még a gyomrunkat is felkavarja – aki még nem látta őket élőben, annak kötelező. Kérdés, hogy az őket követő Subscribe után mennyire működik majd a Péterfy Bori és a Love Band világa, bár az ország egyik legimpulzívabb frontemberével tán csak sikerül.

A Party Arénában Sub Bass Monster és a Bëlga mondja meg a tutit, röpködnek majd a numerusok, matekosok előnyben. A német N.O.H.A. tapasztalataim szerint meglepően ismert nálunk, úgyhogy nekik sem kell érdektelenségtől tartaniuk.

A Silent Disco a metálosoké lesz, a Dystopia és a Nevergreen számtalan fájó nyakizom boldog tulajdonosává teheti a nagyérdeműt. Aktuálpolitikai relevanciája miatt érdekes lehet Mogács Dániel stand-up szettje a Jäger Bar színpadán, de azért komoly kortesbeszédre ne számítsunk.

Most pedig tessék elviselni ezt a kötelező másfél hetet, aztán irány Szeged; mi is ott leszünk, jól megírjuk majd, mi a művészet, sok-sok szép képpel és interjúval alátámasztva.

Link:

SZIN hivatalos program (harmadik nap)

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Laza, kúl: nulladik délután a SZIN-en Nekem meggyőződésem, hogy a SZIN mindig azért olyan kellemes, mert nincsen benne nyomás és feszültség, kicsi és barátságos, a fellépő zenekarokat (a néhány külföldi kivételével, már amikor az nem a Morcheeba) mindenki ezerszer hallotta már a nyáron, ...
És mégis… – Anna and the Barbies a SZIN-en Tegnap délután kötelező programként megnéztük az Anna and the Barbies koncertjét, egyrészt mert még soha nem láttuk őket élőben, másrészt mert szeretjük őket és biztosak vagyunk benne, hogy náluk érdekesebb itthoni produkció csak nagyon kevés van. Ké...
Pljeskavica, nosztalgia. Első este a SZIN-en. A meglepően erős nulladik napi program ellenére azért érződött, hogy mindenki a második éjszakára vette fel végleg a ritmust. A fiúk előkotorták a legjobb napszemüvegüket, a lányok minden eddiginél szebben mosolyogtak, a zenekarok meg csak játszottak...