A lassú szekér utolér: mi lesz a SZIN-en második nap?

Nagyon szimpatikus, hogy a Szegedi Ifjúsági Napok szervezői évek óta koncepcionálisan állítják össze a napi programot, így a hazai alterszcéna legjobbjai után augusztus 27-én főképp a hasítósabb zenék kedvelőinek szívét dobogtatják meg a fellépők. Széles terpesz, pontfigyelés.

A nagyszínpad egyetlen kakukktojása a fesztivál talán legjobban várt fellépője, a német Scooter lesz, de az ő koncertjük is csak a várható érdeklődés miatt került át az eredetileg kijelölt Pepsi színpadról (ezt azért hónapokkal ezelőtt meg tudtuk volna mondani). Így a Depresszió sötét melankóliája és a Kowalsky meg a Vega fesztivál-kompatibilis rockja után éles kontrasztként hathat majd a hájpáhájpá, nemkülönben a tény, hogy H.P. Baxxter és társai után rögtön a ‘Final Countdown’ örökbecsű stadionslágerének tulajdonosa, a svéd Europe lép a színpadra, hogy bebizonyítsa, meglett férfiakon is jól áll a cicanadrág, valamint, hogy tényleg vannak másik számaik is.

Ugyanígy kicsit furcsa, hogy a Pepsi színpad programját az Auróra, az Alvin és a Mókusok és a Beatrice után a PASO zárja, de róluk azért lehet tudni, hogy nagyjából bármilyen közönséget képesek megtáncoltatni. Ugyanitt kora délután a Supernem is a húrok közé csap, és mivel évek óta az egyik legszimpatikusabb rocktrió az országban, kár lenne kihagyni.

A Borsodi Malátabárban melegen ajánljuk az Anna and the Barbies fellépését, hiszen ők most az egyik legérdekesebb hazai zenekar, nem sokkal a második lemezük megjelenése előtt állnak, Pásztor Anna pedig igazán kúl, ez kiderül Lamorak interjújából is. Este a kötelező Mystery Gang, de az ilyen kötelezettségeket azért szeretni szoktuk, előkerülhet a fésű a hátsó zsebből.

A Party Arénában egymás után játszik az emerkettes színtér három meghatározó zenekara, az Erik Sumo Band, a Balkan Fanatik és az Anima Sound System – kedvelt szakírói fordulattal élve csak úgy röpködnek majd a szónikus textúrák és az éteri hangképek. Éjjel a Bad Girls kollektíva gondoskodik az éjszakából reggelbe táncolók hangulatáról.

A Silent Disco a tribute-bandáké lesz, A Metallicumról könnyen kitalálható, mely legendás zenekar életművéből merít, a Sonic Temple tavaly is dögösen adta elő a Cult legjobb dalait, és a Hollywood Rose sem véletlenül játszik mindenhol. Tavaly Déri Zsolttal véletlenül belefutottunk életünk egyik legviccesebb koncertjébe, a Tirke Honolulu játszott Rolling Stones-feldolgozásokat és saját számokat, úgyhogy idén mindenkinek, aki olyat akar látni, amit eddig még nem, ott a helye. Az Easy/DC már csak hab lesz a tortán, de a Highway to Hell riffjére búcsúzni a naptól mindenképpen rakenroll, ezt senki sem tagadhatja. Különben is, eddigre mindjárt vége is lesz, úgyhogy lefeküdni nyilván senki sem fog.

Link:

SZIN hivatalos program (második nap)

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Büdöshippizmus: SZIN 2. nap délután Eddig punkok voltunk Zsófival délutánonként a SZIN-en, a második nap délutánján viszont büdöshippikké váltunk már a nagyszínpad kezdésekor. Később ugyan elmúlt, mint a gyíkká változtatás, de azért volt még hápogva éneklés, egzisztencializmus, és lufi...
Dekompozíció, globalista örömök – együnk-igyunk a SZIN-en... A fesztiválozó iszik. Aki nem, az hazudik, esetleg régen ivott. Az alkoholtól pedig jobb esetben éhesek leszünk; a Szegedi Ifjúsági Napokon számtalan lehetőség adódik a bevitelre - és sajnos néha ennek ellenkezőjére is -, mi pedig összefoglaljuk, mi ...
És mégis… – Anna and the Barbies a SZIN-en Tegnap délután kötelező programként megnéztük az Anna and the Barbies koncertjét, egyrészt mert még soha nem láttuk őket élőben, másrészt mert szeretjük őket és biztosak vagyunk benne, hogy náluk érdekesebb itthoni produkció csak nagyon kevés van. Ké...