Mars Attacks – Thirty Seconds To Mars a Szigeten

Ha már a bejáratnál eléd furakodik pár rózsaszínre festett hajú tinédzser, karjukon Mars Army felirattal sejtheted, hogy aznap lép fel Jared Leto énekes-kötőjel-színész úr zenekara, a Thirty Seconds To Mars. Bizony, péntek este a világfájdalmat kiüvöltős rock-é volt a Nagyszínpad. Viszont kedvenc rockerré vált szépfiúnk a taraját már kukába vágta.

A Thirty Seconds To Mars pont az a zenekar, amit vagy imádsz, vagy egyáltalán nem tudod elviselni. Én korábban meg se bírtam hallgatni, aztán egyszer csak elkapott a Closer To The Edge videójával, és már nagyon vártam hogyan hívja majd háborúba Jared a hatalmas tinihordákat este. Mert az új album aztán csak erről szól, olyan kórusokkal a dalokban, hogy azt csak üvölteni lehet vele egyfolytában. Jared a Szigeten is nagyon akart háborúzni (mondjuk nem értem miért van erre így rákattanva), mindent meg is tett azért, hogy a kezdetben elég lagymatag közönséget meggyőzze arról, hogy beálljanak a seregébe.

Gondoltam majd milliónyian lesznek, és mozdulni se lehet a réten, de meglepően szellős volt a tér. Simán be is szaladhattunk akérmeddig. Oké, hogy van itt csomó külföldi, és ők vágják mi ez, de hogy ennyire nem mozdítja ki a magyarokat, ráadásul pénteken egy olyan amerikai zenekar, ami máshol stadionokat tölt meg, azt nem hittem. Persze a fanok beverekedték magukat hamar előre, és volt is kemény mag, főleg tinilányokból, de hátrébb inkább csak csendben figyeltek az arcok.

Volt is dolga Letonak rendesen, hogy felrázzon mindenkit. Riszpekt neki a fáradozásáért, nagy színpadmester ő. Ilyen dalokkal mondjuk nem nehéz, pláne, hogy a színpad megint nagyon jól, erősen és tisztán szólt (ez biztos a Sziget?). Csak úgy süvített bele a fülünkbe az a szép tiszta énekhangja. Kis csapatunkat nagyon elkapta a hangulat, egyből harcosok lettünk és már azt is visítottuk, amit nem ismertünk kívülről. Igazi stadion rock ez, amitől elkezdesz ugrálni és élvezed nagyon, de néha meg is hat. Durván elkezdett folyni a könnyem a The Kill alatt, annyira szorít az ilyen hangosan. Tudod, így reflexből, borzasztó jó. Hogy a Closer To The Edge-et ne is említsem, zseniális, igazi közönség énekeltetős. Ahogy a Kings And Queens is, ami alatt persze itt is fel kellett hívni sok sok embert a színpadra, hogy aztán alig tudjuk abbahagyni a kántálást meg a kézlengetést. Egyáltalán nem zavaró, hogy szinte csak a mostani lemez hangjaira épült a koncert. Mert az a korong nagyon egyben van. Ez pedig meglátszott az itteni setlisten is. Pont elég dal, pont jó sorrendben.

Jared Letonak, no meg az exhibicionizmusának, sikerült a végére talán azt is éneklésre bírnia, aki azt se tudta hogy micsodán, meg hol van, csak a Szigetben volt biztos. Ilyenkor látszik, hogy imádja amit csinál, és persze azt is szereti ha őt is imádják.