Földön, égen Dreher a szigeten

Ha fesztivál, akkor sör! Ha forróság van azért, ha hideg, akkor azért, legfeljebb azzal a változtatással, hogy akkor bélelt sör.

De milyen sört iszunk a fesztiválon? Gyengébb-e a fesztivál sör, mint a sörözőkben kapható? Mi köze a sörnek a helyszínelőkhöz? Van-e rigó a szigeten?
Mindezen kérdésekre választ kaptunk kedden a Dreher sátornál.

A Sziget fő támogatója a Dreher, melynek munkatársai a Szigeten különösen nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a fesztiválozók mindig tökéletes hőfokú, ízű és illatú sört ihassanak.

Agócs Mónika, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője elmondta: “A mi jelszavunk a minőség, ebből nem engedünk. Azokat a vizsgálatokat, amelyeket most bemutatunk, nem kizárólag a Szigeten, hanem az ország teljes területén folyamatosan végzik kollégáink. Söreink minősége nem csak addig fontos számunkra, amíg temékeink elhagyák a gyár kapuit, hanem arra is figyelünk, hogy fogyasztóink is kitűnően csapolt sört kapjanak.”
Ennek érdekében folyamatosan képzik a csapolókat és szúrópróbaszerűen ellenőrzik a sörcsapokat szerte az országban, így a Szigeten is.

Az ellenőrzés folyamatát Becz Gábor a Dreher Sörgyárak kereskedelmi minőségspecialistája mutatta be.
Az öt lépéses ellenőrzéshez használt felszerelés ismerős lehet a helyszinelő sorozatokon edződötteknek, de az eszközök itt sokkal barátságosabb és nemesebb célt szolgálnak, a sör minőségének ellenőrzését.

“Az első két lépés a mikrobiológiai, illetve az analitikai mintavétel, amelynek során a csap higiéniai állapotát és a Dreher sörmárka specifikációit ellenőrizzük. A harmadik lépés a technikai állapot vizsgálata. A sörcsap összeszerelését, a sörvezetékek állapotát, a széndioxid reduktor nyomásértékét, a sörhűtő és a sör hőmérsékletét ellenőrizzük.”-mondta el Becz Gábor. “Ezt követik az érzékszervi vizsgálatok, amikor a csapolt sör habját, áttetsző aranysárga színét, széndioxid tartalmát, illatát, illóanyag komponenseit, keserűségét és íz-harmóniáját ellenőrizzük. Az utolsó lépés a sörcsapolási technika és a sörkezelési folyamatok ellenőrzése, amelyet szemrevételezéssel végzünk el.”

A minőségspecialisták a Szigeten 24 órás minőségi felügyeletet tartanak. Egy négyfős csapat áll állandó készenlétben, hogy ha akár a legapróbb rendellenességet is azonnal elhárítsák, hogy ne legyen olyan csap a Szigeten, melyből nem tökéletes minőségű, aranyszínű, gyöngyöző Drehert kapnak a fesztiválozók.

A kiváló minőségű sör élvezete mellett a Dreher fogyasztóinak élményeket is ad. A Sziget fesztiválon, ha kedvünk úgy tartja, akkor a gyöngyöző nedűt különleges körülmények között, a Sziget fölött majd 50 méterrel lebegve fogyaszthatjuk el, a Dreher in the Sky akciója jóvoltából.
Az elhelyezkedés után biztonságosan bekötnek mindenkit a kényelmes fotelekbe, majd működésbe lép a daru és emelkedünk. Fent elén tárul a sziget és Budapest panorámája és miközben mi a látvánnyal vagyunk elfoglalva még egy tökéletes hőmérsékletű, gyöngyöző Dreher is kerül elénk az asztalra.
Különleges élmény, kipróbálása minden sör rajongónak és minden nem rajongónak is kötelező!

A végére pedig még egy érdekesség: Azoknak, akik nagy melegben a fröccsre esküsznek elárulom, hogy a Drehernek is meg van a maga “fröccse”, csak ők Bak és Dreher Classic keverékéből készítik. Akinek túl keresű a Dreher Classic, vagy túl édes a Bak, annak ajánlom igyon rigót! Ez a neve ugyanis a kétféle sör vegyítésével előállított italnak. Nagy melegben igazán üdítő különlegesség, ráadásul egy rigó rendelésével még a csapos képzettsége is tesztelhető.