Hegyalja két, há’, négy

Szombaton a körforgalom közelében lévő hőmérő 41 fokot mutatott, mi pedig a forró csütörtök és a nem kevésbé meleg péntek után már szinte reméltük, hogy megérkezik az ígért hidegfront, esővel, lehűléssel, minden jóval. Még esőkabát is került a fesztivál pakkba, hogy aztán elő se vegyük.

Csütörtökre megérkezett a szerdán hiányolt nagyobb mennyiségű homok a fesztivál területére, így a mocsarakat – egy kivételével – sikerült felszámolni. Ami maradt, az a süppedős talaj és a szag. No meg a szúnyogok. Életemben annyi foltos lábú embert nem láttam még, mint a múlt héten Hegyalján.

Bár választék volt rendesen, de nekem csütörtökön csak életem legrosszabb Kiscsillag koncertjét sikerült végig állnom. A zenekar kissé szétesettnek tűnt, Lovasi több szöveggel  is csak bírkózott, a magas pára tartalom pedig a gitároknak sem tett jót. Ráadásul mialatt ők játszottak a Groove Armada nyomta a nagyszínpadon, ami, a beszólásokból következtethetően, kicsit bántotta a lelküket. Kár, hogy ez a koncerten is meglátszott.

Ha koncertek nem is, de tánc volt az éjszakában rendesen, természetesen a szokott helyen. Mire a buli táncba torkollik valahogy mindig a Jager bárban kötünk ki, pedig – Isten látja lelkem – halálosan unalmas, hogy mindig ugyanazok a számok és köztes szövegek mennek. Ez egy idő után még tisztes mennyiségű piával is elég fárasztó, hogy ne mondjam unalmas.
De valamiért mégis ott tülekedünk táncolunk mindig.

A homok után péntekre a tömeg is megérkezett, ha jól értesültünk, akkor a vártnál több jegy fogyott arra a napra. Annyi biztos, hogy azon a napon 15 perces részidő alatt sörhöz jutni művészet volt, hogy a bor kiszolgálásról már ne is beszéljek!
Az is kiderült, hogy az ország lakossága hihetetlen mennyiségű, ezidáig kihasználatlan, Motörhead feliratú pólóval rendelkezik. Utoljára a ’80as években láttam ennyi fekete pólót egy helyen.
Maga a koncert nekem tetszett, szeretem ha egy koncerten nincs fakszni, duma, tüzijáték, ha nincs más, csak rock and roll. Meg egy Muppet figura a dob mögött:)

Szombaton aztán jött a döbbenet, mert bár összeségében nem voltunk többen, mint pénteken, de Ákosra a nagyszínpad előtt többen gyűltek össze mint a Motörheadre, vagy az aznapi Quimbyre. Tényleg nem gondoltam, hogy ez a pasi ilyen tömeget mozgat.

Ráadásul megtörtént a lehetetlen is, míg Tibcsiék a színpadon varázsoltak, addig én a többi színpadokat jártam be. Egyszerűen Quimby túlcsordulásom volt, az utóbbi időben szinte már minden hónapra jutott nekem egy koncert tőlük, így Hegyalján csak az utolsó számra tértem vissza. Állítólag nagyszerű koncert volt, bár ez ezektől a fiúktól nem túl meglepő.

Tavaly másfél koncertet sikerült teljesítenem a 4 nap alatt, ahhoz képest idén kifejezetten szorgalmas voltam, jövőre pedig még ezt a teljesítményt is túlszárnyalom, már ha minden a terveim szerint alakul majd. Mert több fesztiválon lehet kétséges a részvételem, de Hegyalján jövőre is ott leszek!