Fesztiválfelező csütörtök a VOLT-on

Kánikula, hangos koncertek, kiváló dj szettek és igazi fesztiválhangulat jegyében telt a VOLT csütörtöki napja, mely által elérkeztünk a fesztivál félidejéhez.

Piros betűvel írtuk be a naptárunkba Parov Stelar este 8-as fellépését, melynek az OTP színpad adott otthont. Fűszeres pálinkánkat sietősen lehúzva (természetesen a Rézangyaléktól) bebetonoztuk magunkat a népes hallgatóság közepébe. Pontos kezdés után osztrák zenekar megcsillogtatta az összes létező olyan dalát, melyre az embernek akaratlanul is elkezd mozogni a lába, bőszen szelektáltak a tavalyi “Coco” című albumjukról is a rajongók legnagyobb örömére. Igazi napsütés és sör mellé aláfestő zenének, hangulatindításnak maximálisan megfelelő előadás volt ez, jár a taps utólag is a szomszédoknak mindezért.

Miután már mi is elkezdtük magunkat jól érezni, belecsaptunk az egyik headliner, Billy Idol és csapata koncertjébe. Korát meghazudtoló módon táncoltatta meg a látogatókat Billy the Idol, olyan klasszikusokat előadva, mint a Dancing with Myself, White Wedding, vagy az elmaradhatatlan Rebel Yell. Azt est hátralévő részében a soproni borok tesztelését végeztük bőszen, melyhez a francia Air duó kellemes zenéje szolgáltatta a lábalávalót, a szúnyogok elhesegetése pedig másodrangú feladattá vált nagy slágerük, a Sexy Boy alatt.

Az elektronikusabb vonal rajongóit a kanadai Tiga szórakoztatta (természetesen a Sunglasses at Night is felkerül a listára), míg a másik helyszínen Andy mixmester C kápráztatta el a rajongókat 3 lemezjátszós szettjével. A drum and bass hívei az MR2- MOL színpadnál hangosabbaknak bizonyultak az OTP-s látogatókhoz képest, és ehhez MC GQ vezénylete illetve hangos kiabálása is nagyban hozzájárult. Repkedtek szettjében az alaphimnuszoknak számító darabok, mint például a Messiah, Body Rock, X-Ray, Vault, és hasonlókkal fárasztotta le a még ugrálni bíró közönséget. Köztünk minket is, így fellépése után a hazavezető utat választottuk. A mai, azaz a pénteki nap is bővelkedik látni- és hallgatnivalókban, a csak hétvégére érkezők várhatóan népes számából ítélve pedig igazi bulihangulat vár ránk a mai este is a Prodigy, Ákos, Dj Yoda, és Kruder és Dorfmeister szereplésével.