Basszusok és adományok Hegyalján

Az idei időjárás keményen próbára teszi Hegyalján a szervezőket. Először jött az ár, nem is kicsi, hiszen 30 ezer köbméter vizet kellett eltüntetni a fesztivál területéről, melynek nagy része saját erőből tért vissza a folyó medrébe, a maradékot meg 7 szivattyú távolítota el szorgos munkával. A víztől megszabadulva a szervezők koncentrálhatnak a fűnyírásra, szúnyogírtásra és az építésre, hogy aztán esténként a Motörhead, a Groove Armada, az Ektomorf, a Kispál, a Paso, a Quimby, Ákos és még sok más fellépő gondoskodhasson a hamisítatlan Hegyalja hangulatról.

AHegy’Színpadon szerda este a Tankcsapda, majd a Tátrai Band várja a nagyérdeműt, a Pepsi színpadon azzal The Kolinnal lehet melegíteni, akik 2009ben MTV Europe zenei díjat kaptak, a Malátabárban hajnalban a Csík zenekar húzza majd a talpalávalót, a JagerBárban Badár Sándor után DJ Paplan zenéire rophatjuk hajnalig.

A csütörtök nem lesz a könnyű választások estéje, hiszen a nagyszínpadon túl, ahol a programot Nemjuci kezdi, és az Irie Maffia után a Groove Armada zárja majd, a Budapest Bár, a Kiscsillag, Hobo és bandája, a Mantra Porno, a Carbonfools és Senior Hal is pályázik majd figyelmünkre, számít tapsoló kezünre, táncoló lábunkra.

Pénteken a nyáron folymatos búcsúzásban lévő Kispál vezeti fel az est, sőt a fesztivál legjobban várt fellépőjét a Motörheadet. Ez lesz az este, mikor egyértelműen kiderül, hogy lehet-e basszussal harcolni a szúnyogok ellen? Természetesen a szervezők nem bízzák a vérszívók távoltartását a mély hangokra, hanem irtják is őket szorgalmasan, sőt annak érdekében, hogy elbújni se tudjanak, még a füvet is nyírják szorgalmasan.

Szombaton pedig ha nem is könnyes, de táncos és hangos mulatsággal búcsúztathatjuk a 2010-es Hegyalját, olyan előadókkal, mint a Magashegyi Underground, Péterfy Bori, a Quimby, Ákos, a Copycon, a Kalapács és a Fish!.

Természetesen egyik nap listája sem teljes, aki a pontos részletekre kíváncsi, az itt nézhet utána.

De a Hegyalján nem csak zene várja a hegylakókat, hanem a már megszokott és szeretett Pocoló, ahol ingyenesen juthat hideg limonádéhoz és hűsítő teához a meggyötört fesztiválozó. Korán fekvőknek lesz esti mese, nosztalgiázóknak retró kompjúter party, homokrajzolás és még ezer lazító, frissítő program.

Különlegesség, hogy Tokajban Paulay Ede Színház is várja a fesztiválozókat olyan előadásokkal, mint a Circus Hungaricus, Hobo legújabb produkciója és a Woody Allen művei alapján készlt Manhattan című romantikus vígjáték.

Végül, de nem utolsó sorban: a fesztivál területén csak kényelmetlenséget okozott az árvíz, de igazi károkat nem. A környékbeli településeken viszont számos lakóház vált lakhatatlanná, emberek százainak vitte el mindenét a víz. Ezt a mulatozás közben sem felejthetjük el. Tolcsva pár kilométerre van Tokajtól, a település szállásain sok fesztiválozó megfordult már. Remélem, hogy nem csak ők, hanem minden fesztivál látogató beteszi majd a bejáratoknál található adomány gyűjtő dobozba pár sörnek, pálinkának az árát.

Közel kétszáz fellépő, 10 színpad, pálinkás jóreggeltek a Tisza-parton: a Hegyalja nem pusztán Magyarország egyik legnagyobb zenei fesztiválja, a Hegyalja idén is a nyaralni vágyó fesztiválozók kedvenc helyének ígérkezik, akiket a már említett rengeteg program mellett újdonságok is várnak: új csónakkikötő, vezetett és kötetlen kenutúrák, strand a fesztivál Tisza-parti területén.

Július 14-én találkozunk!

Kapcsolódó linkek: