FOO-01 A Partraszállás Napja

 

„Én alufóliát hoztam polifoam helyett, mert az vékonyabb.” Kreatív a magyar, ha fontosabb fesztiválkellékeknek kell helyet spórolni, derül ki sátorállítás közben.

Csütörtök, Orfű, verőfényes napsütés, sátorverés izzadva, folytatás sörözve, frizura még a helyén. Fishing hivatalosan is megnyitva, indulásnak Marlboro Man és „anyád p..csája” felkiáltásra Livius pucér feneke. Az élmény annyira katartikus, hogy inkább terepfelmérésbe csap át, eredmény: este 7-kor máris megtekinthető az első bokorba hányó részeg tinilány, az ő gyomrához képest a talajviszonyok azért relatíve stabilak, némi lócitrommal és a nagyszínpad előtt határozott sárral. Gumicsizma praktikus jószág, ápol és öltöztet. Ha van, de nincs.

Másik színpad, Harcsa Veronika, jazz a fűben. A hangosítás azonban váltogatja a Sokol-és-doboz-hangzást, úgyhogy vissza Péterfy Borira, aki továbbra is fáradhatatlanul ugrál végig tűsarkúban egy koncertet, amire a közönség lelkes sárdagasztással válaszol. A gumicsizma hiánya pedig egyre jobban fáj.

Jubileumi 30y koncert előtt hirtelen programváltással csevely a Pony Bravos tagjaival. Pony Bravos, egy Wayne-film és Johnny Bravo után szabadon, elmeháborodottak, mint minden spanyol és lelkesen tanulnak magyarul. Részletek az élmény feldolgozása után. A sevillaiakkal folytatott angol társalgás után kisebb váltással Beck Zoli, aki születésnapot ünnepel lelkes tömeg előtt. És jól csinálja. Rég élveztem ennyire 30y-t, bár a bejelentés a végén a várható 100 km-es szélről és az azzal járó viharról maximálisra növelte a gumicsizma iránti vágyat. Valamint a riadalmat, így a Pony Bravos lelkes magyartanulása mindhiába, a koncert aligha el nem maradt.. Arra járván a színpad üresen állt, hacsak ismeretlen programváltozás nem történt, akkor bizony ők elmaradtak, máskorra kerültek, a pontos körülmények még kiderítésre várnak.

Vihar előtt még Nemjuci, PUF és kellemes bolyongás, de az égszakadás-földindulás csak megérkezik, így egy gyors biztonsági sörrel menekülőre is fogtam a dolgot, majd nyugovóra. Az éjjel több eső esett, mint kívánatos, de reggelre újra ragyogó napsütés és némi másnap. A vágyakozás meggyőződéssé érlelődött és tetté vált, gumicsizma-beszerző körút elindítva a talaj megtekintése (és sok kávé) után. Az elme legkevésbé sem friss még ugyan, de fel kell készülni a folytatásra, mert ma Csík zenekar, Kispál és De Phazz. Off programok egyelőre ugyancsak off, megfáradás az megfáradás mégiscsak, bár az imént közölték, hogy elmeállapotom kritikán felüli. Kétségeim vannak, de a bók az bók.

De ha a csizma megérkezik, akkor kezdődik FOO-02, azaz a Dagonya Napja.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

FOO-03 Ahol puha a föld és közel az ég Egy nehéz és egyben utolsó nap éjszakája, Lovasi András Birthday mínusz első napja (hepi börzdéj, borz), hajnali részegség, negyedik napos hamburger: avagy véget ért a Fishing on Orfű, ahol laza a föld és ölel az (v)ég. Utolsó nap, sajgó izmok és kia...
Napközi, avagy a koncertek előtt A fesztiválok leginkább azért lettek kitalálva, hogy sok jó ember, meg sok jó koncert kisebb, avagy nagyobb helyen elférhessen. Aki nem csak az esti bulikra tér magához az előző napi ereszd el a hajamot követően, annak a Fishing on Orfű szervezői szá...
Fishing on Orfű – dancing in the nightclub Harmadszorra veri rajtunk Lovasi apánk vissza, június 17-19. közt újra Fishing on Orfű, Tóátugrás, Fröccs(kul)túra, zöld dombok és pecások. Lehet idén is túrára indulni a tó körül (túravezető maga Varga Livius, aki ugyan nem helybéli, de idegenvezető...