FOO-01 A Partraszállás Napja

 

„Én alufóliát hoztam polifoam helyett, mert az vékonyabb.” Kreatív a magyar, ha fontosabb fesztiválkellékeknek kell helyet spórolni, derül ki sátorállítás közben.

Csütörtök, Orfű, verőfényes napsütés, sátorverés izzadva, folytatás sörözve, frizura még a helyén. Fishing hivatalosan is megnyitva, indulásnak Marlboro Man és „anyád p..csája” felkiáltásra Livius pucér feneke. Az élmény annyira katartikus, hogy inkább terepfelmérésbe csap át, eredmény: este 7-kor máris megtekinthető az első bokorba hányó részeg tinilány, az ő gyomrához képest a talajviszonyok azért relatíve stabilak, némi lócitrommal és a nagyszínpad előtt határozott sárral. Gumicsizma praktikus jószág, ápol és öltöztet. Ha van, de nincs.

Másik színpad, Harcsa Veronika, jazz a fűben. A hangosítás azonban váltogatja a Sokol-és-doboz-hangzást, úgyhogy vissza Péterfy Borira, aki továbbra is fáradhatatlanul ugrál végig tűsarkúban egy koncertet, amire a közönség lelkes sárdagasztással válaszol. A gumicsizma hiánya pedig egyre jobban fáj.

Jubileumi 30y koncert előtt hirtelen programváltással csevely a Pony Bravos tagjaival. Pony Bravos, egy Wayne-film és Johnny Bravo után szabadon, elmeháborodottak, mint minden spanyol és lelkesen tanulnak magyarul. Részletek az élmény feldolgozása után. A sevillaiakkal folytatott angol társalgás után kisebb váltással Beck Zoli, aki születésnapot ünnepel lelkes tömeg előtt. És jól csinálja. Rég élveztem ennyire 30y-t, bár a bejelentés a végén a várható 100 km-es szélről és az azzal járó viharról maximálisra növelte a gumicsizma iránti vágyat. Valamint a riadalmat, így a Pony Bravos lelkes magyartanulása mindhiába, a koncert aligha el nem maradt.. Arra járván a színpad üresen állt, hacsak ismeretlen programváltozás nem történt, akkor bizony ők elmaradtak, máskorra kerültek, a pontos körülmények még kiderítésre várnak.

Vihar előtt még Nemjuci, PUF és kellemes bolyongás, de az égszakadás-földindulás csak megérkezik, így egy gyors biztonsági sörrel menekülőre is fogtam a dolgot, majd nyugovóra. Az éjjel több eső esett, mint kívánatos, de reggelre újra ragyogó napsütés és némi másnap. A vágyakozás meggyőződéssé érlelődött és tetté vált, gumicsizma-beszerző körút elindítva a talaj megtekintése (és sok kávé) után. Az elme legkevésbé sem friss még ugyan, de fel kell készülni a folytatásra, mert ma Csík zenekar, Kispál és De Phazz. Off programok egyelőre ugyancsak off, megfáradás az megfáradás mégiscsak, bár az imént közölték, hogy elmeállapotom kritikán felüli. Kétségeim vannak, de a bók az bók.

De ha a csizma megérkezik, akkor kezdődik FOO-02, azaz a Dagonya Napja.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Tóátugrás 2010-ben Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre, az idei zenei fesztiváltérkép előkelő (időrendi sorban) 2. helyét elfoglaló Fishing on Orfű fesztivál június 17-19-e között. A Pécs melletti Orfű tehát idén is hangos lesz az olyan együttesektől, mint ...
Harmadik és egyben utolsó nap Orfűn Az utolsó nap-érzés mindig visszás. Kicsit hajaz a pohár félig teli van vagy félig üres problematikára, hiszen van még egy nap, méghozzá micsoda nap, de holnap itt a vége, fuss el véle, lehet megpróbálni újra összepakolni a hátizsákot. Csak tudnám, h...
Fishing on Orfű – dancing in the nightclub Harmadszorra veri rajtunk Lovasi apánk vissza, június 17-19. közt újra Fishing on Orfű, Tóátugrás, Fröccs(kul)túra, zöld dombok és pecások. Lehet idén is túrára indulni a tó körül (túravezető maga Varga Livius, aki ugyan nem helybéli, de idegenvezető...