Napközi, avagy a koncertek előtt

A fesztiválok leginkább azért lettek kitalálva, hogy sok jó ember, meg sok jó koncert kisebb, avagy nagyobb helyen elférhessen. Aki nem csak az esti bulikra tér magához az előző napi ereszd el a hajamot követően, annak a Fishing on Orfű szervezői számos nappali programmal készültek. Például végig lehet kóstolni azt a kb 15 féle fröccsöt, amit eddig névvel illettek egy tó körüli túra keretében, vagy csak kipihenni a fáradalmakat a tóparton, de a strapabíróbbak kirándulhatnak is. Mindezekről kicsit bővebben a “tovább” után.

Ugyebár adott egy tó, ami már magában rengeteg lehetőséget rejt. Lehet fürdeni, szörfözni, kajakozni, csónakázni, szóval mindent, amit egy tavon lehet. Akár átugrani is, amit Rátgéber László idén is megkísérel, amivel hivatalosan is kezdetét veszi majd az idei FOO (június 17-én 15 órakor).

Ami szerény véleményem szerint a legjobbnak ígérkezik, az a pénteki és szombati Fröccs(kul)túra névre hallgató, fél napot kitöltő evős-fröccsözős tó-körbesétálás. Pénteken Varga Livius, szombaton pedig Szűcs Krisztián lesz a hangulatfelelős-túravezető. A fröccs-séták 11-kor indulnak a fesztivál területéről és 17 órakor ugyanitt fejeződnek be. Hogy mi van a köztes 6 órában? Kiderül, mit is rejt a házmester, hosszúlépés, kisvadász, maci valamint a maradék bor-szóda (esetleg) szörp kombináció elnevezése, de, hogy ne csak alkohol kerüljön be a szervezetbe, lesz gyümölcslepény, pompos, meg, ami még belétek fér. Mindezt 1500 forint ellenében. Nekem eléggé meggyőző.

Aki bátrabb és kevésbé másnapos, esetleg még sétálni avagy utazni is hajlandó és messzebbre merészkedne az orfűi tótól, tehet egy kirándulást az abaligeti cseppkőbarlangban, vagy megnézheti Mánfán a XII. Századi kolostorromot és a műemléktemplomot.

Azt se felejtsétek el, hogy idén Pécs Európa kulturális fővárosa, számtalan programlehetőség van ott is, ha már kicsit sok a fesztiválozásból. Rengeteg kiállítás, színházi előadás vagy egyéb performance, táncház lesz városszerte azon a hétvégén (is). Érdemes tehát egy pillantást vetni a www.pecs2010.hu oldalra.

Már csak egy (sokak számára) kritikus kérdés maradt, a foci VB. A kivetítőknek hála lesz meccsnézésre lehetőség a fesztivál területén, be lehet mutatni a mezkollekciót a FOO-n is.