Napközi, avagy a koncertek előtt

A fesztiválok leginkább azért lettek kitalálva, hogy sok jó ember, meg sok jó koncert kisebb, avagy nagyobb helyen elférhessen. Aki nem csak az esti bulikra tér magához az előző napi ereszd el a hajamot követően, annak a Fishing on Orfű szervezői számos nappali programmal készültek. Például végig lehet kóstolni azt a kb 15 féle fröccsöt, amit eddig névvel illettek egy tó körüli túra keretében, vagy csak kipihenni a fáradalmakat a tóparton, de a strapabíróbbak kirándulhatnak is. Mindezekről kicsit bővebben a “tovább” után.

Ugyebár adott egy tó, ami már magában rengeteg lehetőséget rejt. Lehet fürdeni, szörfözni, kajakozni, csónakázni, szóval mindent, amit egy tavon lehet. Akár átugrani is, amit Rátgéber László idén is megkísérel, amivel hivatalosan is kezdetét veszi majd az idei FOO (június 17-én 15 órakor).

Ami szerény véleményem szerint a legjobbnak ígérkezik, az a pénteki és szombati Fröccs(kul)túra névre hallgató, fél napot kitöltő evős-fröccsözős tó-körbesétálás. Pénteken Varga Livius, szombaton pedig Szűcs Krisztián lesz a hangulatfelelős-túravezető. A fröccs-séták 11-kor indulnak a fesztivál területéről és 17 órakor ugyanitt fejeződnek be. Hogy mi van a köztes 6 órában? Kiderül, mit is rejt a házmester, hosszúlépés, kisvadász, maci valamint a maradék bor-szóda (esetleg) szörp kombináció elnevezése, de, hogy ne csak alkohol kerüljön be a szervezetbe, lesz gyümölcslepény, pompos, meg, ami még belétek fér. Mindezt 1500 forint ellenében. Nekem eléggé meggyőző.

Aki bátrabb és kevésbé másnapos, esetleg még sétálni avagy utazni is hajlandó és messzebbre merészkedne az orfűi tótól, tehet egy kirándulást az abaligeti cseppkőbarlangban, vagy megnézheti Mánfán a XII. Századi kolostorromot és a műemléktemplomot.

Azt se felejtsétek el, hogy idén Pécs Európa kulturális fővárosa, számtalan programlehetőség van ott is, ha már kicsit sok a fesztiválozásból. Rengeteg kiállítás, színházi előadás vagy egyéb performance, táncház lesz városszerte azon a hétvégén (is). Érdemes tehát egy pillantást vetni a www.pecs2010.hu oldalra.

Már csak egy (sokak számára) kritikus kérdés maradt, a foci VB. A kivetítőknek hála lesz meccsnézésre lehetőség a fesztivál területén, be lehet mutatni a mezkollekciót a FOO-n is.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Fishing on Orfű – dancing in the nightclub Harmadszorra veri rajtunk Lovasi apánk vissza, június 17-19. közt újra Fishing on Orfű, Tóátugrás, Fröccs(kul)túra, zöld dombok és pecások. Lehet idén is túrára indulni a tó körül (túravezető maga Varga Livius, aki ugyan nem helybéli, de idegenvezető...
FOO-03 Ahol puha a föld és közel az ég Egy nehéz és egyben utolsó nap éjszakája, Lovasi András Birthday mínusz első napja (hepi börzdéj, borz), hajnali részegség, negyedik napos hamburger: avagy véget ért a Fishing on Orfű, ahol laza a föld és ölel az (v)ég. Utolsó nap, sajgó izmok és kia...
FOO-02, Ro(c)kant Fesztiválozók Klubja Mi lehet jobb egy reggeli sörnél, muslicával és egy csipet savanyúsággal fűszerezve hab helyett? Orfű második napján kevés dolog vetekedhet ezzel, amikor ellenség helyett jóbarát üvölt sakálként a sátor fölött hajnali 9 órakor. Az áramlelőhelynél gug...