Komplexek, lusták, belezősök – pénteken a Dürerben

2010. május 7., 20h, Dürer kert 1146 Bp., Ajtósi Dürer sor 19-21

A rendezvényre a belépés ingyenes.

Yellow Spots, Ozone Mama, Paganza, The Trousers és az Üllői Úti Fuck

A budapesti Ozone Mama 2005-ben alakult. A zenekar a korai hetvenes évek neves rock zenekarait (Led Zeppelin, Mountain, Free, Grand Funk Railroad, vagy Jimi Hendrix) vette alapul hangzásához, zenéjük komplex, de mégis könnyedén befogadható: pörgős rock’n roll, melyekben fellelhetők blues, indie, stoner/doom, grunge és garage rock elemek modernebb hangzással vegyítve.

A Csámisi!-ből alakult Paganza zenekar saját meghatározása szerint egy internatív világrock trió, melyben anyanyelvi szintű k-európai rockzene kap helyet.

A 2003-ban alakult The Trousers zenekar stílusa az angolszász gitár centrikus rock- és popzene hagyományaira épül, amely igyekszik magába foglalni a 60-as (The Beatles, Kinks, The Rolling Stones), a 70-es (Led Zeppelin, David Bowie, Sex Pistols) a 80-as, 90-es (The Stone Roses, Oasis, Blur) évek és napjaink (The Strokes, The White Stripes, Interpol) zenei hatásait.

Szántó Faszi az Üllői Úti Fuck énekese vidám ember…a kérdésre, hogy miért nem látjuk, hogy minden héten a zenekart valamelyik színpadon, csak annyit válaszol: “töketlen a menedzserük és lusta a zenekar – ez nem a legszerencsésebb párosítás” – de azért így is van havonta egy buli legalább, mint most pénteken a Dürerben.

Kinek való a Yellow Spots? “Elképesztő mennyi fajta-féle ember jár a koncertjeinkre, sötétruhás blackmetálostól a konzis jazzistán keresztül az egyetemi tanárig. Van, akinek a zene és a szövegek jönnek be, másoknak a színpadi show tetszik, szerencsére egyre többen vannak, akiknek mindkettő.” – mondta Sleki a zenekar dobosa.