Rockabilly paprikásan – Magic Cats@Tündérgyár

Bizonytalanul és kisé bizalmatlankodva baktattam le a félhomályba, hisz bevallottan nem áll közel hozzám a Rockabilly és épp emiatt nem is igazán van rálátásom sem a műfajra, sem pedig jeles képviselőikre úgy nagytotálban.

Igazság szerint arra számítottam, hogy kapok egy jó nagy csomó kötelező formaelemet és díszletet a zenekartól és a rajongóktól, akik megtisztelték a helyet ezen a tavaszi koraestén, erre csak három kissé izguló teljesen átlagos emberbe szaladtam bele,akiknek jó esetben már ad cigit a trafikos, vagy épphogy nem küldik el őket a pulttól, ha sört szeretnének fogyasztani.

A beállás szokatlanul elhúzódott, amin nem különösebben lepődtem meg.

Egy klasszikus trió formáció ugye szólaljon meg normálisan, főleg nagybőgővel, ami ugye nem egy túl delikátan hangosítható instrumentum.

Johnny Cash-sel álltak be (kissé atipikusan), majd a műsort is alapvetően klasszikus darabokból állították össze.

A ritmusszekció feltűnően feszes volt és együtt lélegzett, a bőgő kellően kocsmaputtul szólt,  ehhez képest a gitáros/frontember Szili Balázs gitárjátéka még nem nőtt fel teljesen társaiéhoz, amit nem is a gyakorlás fog orvosolni, hanem a későbbiekben a sok fellépés és az idő.

(Hiába, aki nem születik Brian Setzer-nek, annak egyszerűen meg kell érnie ahhoz, hogy hangulatosan nyomja)

A megilletődöttség, vagy más egyéb, körülmények okozta feszültség kissé nehezen oldódott a srácokban, egy kicsit várni kellett, amíg kellően belemelegednek a játékba és a néhány saját dallal is megszórt repertoár alatt megkezdődött a látványshow, ami ugye szintén védjegyük. Nos fekve nagybőgőzést kaptunk, illetve az egyéb majdhogynem cirkuszi mutatványként is beillő elemek kellően a helyükön voltak (megjegyezném, hogy egy hangot nem rontottak közben – ezt kevés fiatal zenekar mondhatja el magáról trükközés nélkül is), a koncert végül mind terjedelmében, mind pedig arányaiban oké volt.

Bízom abban, hogy a bajai srácokat gyakran látjuk még Pesten. Úgy gondolom, hogy ha a jelenlegi teljesítmény egy alapot/takarékot jelent, akkor csak gyanúim vannak, hogy felpörgetett állapotban mit tudhatnak – ezt mind döntse el az idő. Engem meggyőztek.

Savas.