Majdnem híresek delíriumban

Nem lesz itt alibikoncert, nem lesz rutin, mert mindenki új és mindenki lelkes. A zenészek és a közönség is. Ez a garancia. Legyen úgy, hogy a Flashbackkel kezdünk – na és ez nem egy Guy Ritchie-film. Ez egy szemtelen, majdnem kiskorú heavy metál banda. Na?! Ja! Metál.

A Fit Fat lesz az este a surftrió. A zenekar 2008 nyarán, korábbi punkzenészekből alakult. Tömege 305 kg (ijesztő!), repertoárja mintegy 20 szám: saját szerzemények, sajátos feldolgozások a Buzzcocks „Harmony in my Head”-jétől Paul Anka „Destiny”-jén át Dinicu”Pacsirtájáig”, illetve klasszikus surfdarabok újraértelmezve. Ínyencség, hogy a számok között ’70-es, ’80-as évekbeli magyar „szocreál” filmszatírák részletei hallhatók. Az instrumentális zenekar első, 7 számos demója 2009. június végén készült el.

Ha már amcsik: a Kollaps zenéje egyértelműen amerikai piacra termett dögös, recsegős, indie. Amitől máris több lesz a selymes hangú simabőrű zenéknél. A „Confused” című számuk pedig messze többről árulkodik, minthogy bezárhatnánk egyetlen skatulyába őket. Az önmagukat csángó rock’n’rollként azonosító Meztelen diplomaták független csoportja már most a saját és a világ tudta nélkül hozzájárult a nagy közös magyar alternatív tégely félig tele van érzéséhez: Donan Kárent az mr2-re! Ha kicsit is elébe akarunk menni az estének, és fel akarunk készülni rá, akkor tőlük ezt a dalt érdemes pörgetni: van benne sobrijóskás betyáros humor és naiv, már-már cserkészi-keresztényi világértelmezés. Pont elég, vagy még több is.

A garancia egész estére a jegy áráig érvényes (ami pediglen 500 forint). Szóval bent nyugodtan idd el, fogyaszd el. Helyszín: Delírium Pub – VII. Ker. Kertész u. 33.

www.deliriumpub.hu

21:30-22:10 Flashback
22:30-23:10 Fit Fat – fitfat.hu
23:20-00:00 Kollaps – kollaps.bandcamp.com
00:20-01:00 Meztelen Diplomaták – meztelendiplomatak.hu