Hangos virrasztás a West Balkánban

2010. április tizedike szomorú nap volt a hiphop történelmében. Ezen a napon adta fel a legendás Gang Starr MC-jének, Gurunak a teste a küzdelmet a rák ellen. Bármi is lesz ezután, az biztos, hogy az egyetemes zene kevesebb lett egy korszakos zsenivel. Rá emlékeznek holnap este a West Balkánban.

Guru halálával a hiphop egyik ikonikus csapata a Gang Starr már sosem fog újra összeállni, pedig Dj Premier szerint hét év után most álltak ehhez a legközelebb. Az sem biztos, hogy mi lesz Guru zenei örökségével, hiszen elég komoly ellentétek feszülnek Guru utolsó producere Solar, és nagyjából mindenki közt, akivel kapcsolatban álltak. De ez most nem fontos. A fontos az a megemlékezés, a tisztelgés ezelőtt a nagyszerű MC és hiphoplegenda előtt.

Az ingyenes bulin Bobakrome és Busa lesz a két házigazda, a lemezek mögött pedig a budapesti hiphop-közeli dj-k majdnem mindegyike tiszteletét teszi. Ott lesz Ba10, Bal, Cadik, Felhő, Quick, Andrew J, Györemix!, Rocksteady, Suhaid, Gattio, Mango, Ozon és Vittorio Waxman.

A West Balkánba ezen az estén a belépés természetesen ingyenes.