VOLT fesztivál: ez még csak a kezdet…

Négy nap alatt 150 hazai- és világsztár lép fel a 18. VOLT Fesztiválon, amelyre 80.000-nél is több vendéget várnak a Hűség Városába. Tagadhatatlan, hogy a ’93-ban útjára indított VOLT mára már a legnagyobb vidéki fesztivál, amely minden évben a nívós nemzetközi sztárkínálat mellett számos izgalmas programot tesz színpadra.

Az elsőként napvilágot látott hír szerint a VOLT Fesztivál nagyszínpadán  fellép a rock and roll-legenda, BILLY IDOL.  Megszámlálhatatlan, mára klasszikussá érett sláger fűződik a nevéhez, a Rebel Yelltől a „Shock to the System”-ig, de nagy erőkkel készül arra, hogy idén újra meghódítsa a világot. Karizmájának és előadói képességének lehengerő erejéről bárki meggyőződhet az idei VOLT Fesztiválon.

Szintén a VOLT főműsoridős vendége lesz a trip-hop mozgalomat útjára indító, stílusteremtő MASSIVE ATTACK. A világ legegyedibb hangulatú elektronikus zenéit előállító csapat 2010 februárjában új albummal jelentkezett, hogy ismét felejthetetlen atmoszfératripre invitálja híveit, ez alkalommal Sopronba.

Jó hír a rajongók számára, hogy ÁKOS – aki a hazai fesztiválok közül a VOLT-on szerepelt eddig a legtöbbször – ezúttal igazi nagyszínpados rockkoncerttel érkezik a Lővérekbe. A száznál is több hazai előadó közül egész biztos fellép a VOLT-on a QUIMBY, a BËLGA, a 30Y, az IRIE MAFFIA és a CSIK ZENEKAR.

Az elektronikus zenei programkínálatban is bőven szerepelnek finomságok és kuriózumok. Közűlük a drum and bass királyaként ismert ANDY C és MC GQ, a hiphop művész, DJ YODA, valamint az osztrák PAROV STELAR BAND részvétele máris biztosra vehető.

Nemcsak zene…

A VOLT Fesztivál 2010-ben sem kizárólag zenei programokat vonultat fel: színházi, előadások és gyerekműsorok, kiállítások is tömegében várják majd a Sopronba érkezőket június utolsó és július első napjaiban.

Mindenütt jó, de legjobb Sopron!

Az idei évben az eddigieknél is nagyobb szerepet kap a fesztivál programjában és kommunikációjában a VOLT-nak otthont adó város. A gazdag gasztronómiai választékáról ismert város legjobb éttermei, kávézói, cukrászdái, és természetesen a neves helyi borászok szinte kivétel nélkül jelen lesznek a VOLT helyszínén, napközben pedig Sopron belvárosában és a környező kirándulóhelyeken várják majd szervezett programok a fesztiválozókat.

Jegyek már kaphatók!

Kedvezményes belépőjegyek az idei évben június 1-ig válthatók. A kijelölt jegyirodákban Üdülési Csekket, Sodexo és Accor utalványt is elfogadnak.

További részleteket a www.VOLT.hu oldalon találhattok.