Punkháromkirályok

Az élet közmondásos nagy igazságainak sorába tartozik az Exploited egyik legsikerültebb albumának címe, miszerint Punk’s not dead! És ezt nem csak a stílus állandó megújulása valamint az újabb és újabb fellángolása támasztja alá, hanem az is, hogy a régi eresztésű punkbandák láthatóan még mindig frissek, és még mindig van mit elmondaniuk az arra fogékony közönségnek. A hazai fronton a 80-as évek elején alakult több, a mai napig alapvetésnek számító formáció, akik közül három zenekar az A38 hajón alapozza meg az ünnepi hangulatot.

A december 23-án tartott Punkháromkirályok koncert fő zenekara az 1983-as megalakulása óta folyamatosan aktív Auróra, akik a jól időzített debütáló „Viszlát Iván!” című albumuknak köszönhetően az egyik legismertebb (ha nem a legismertebb) hazai képviselői a szcénának. S bár volt az együttesnek olyan korszaka maikor messzebb kerültek az eredeti irányvonaltól, mostanra visszatértek a punk gyökereihez és bizton állítható, hogy korukat meghazudtoló módon pörgetik fel a hallgatóságot.

Ahogy a hosszú szünet után újra aktív Kretens is. Az 1981-ben alakult zenekar felállása ugyan már jelentősen eltér az alapító formációtól, de a repertoárt adó klasszikusok maradtak. És ezek bizony korszakosak, a mai napig helytállóak és ütősek a szövegek, a zene pedig messze túlmegy azon a bizonyos három akkordon, ami hasonszőrű bandákat jellemezte hajdanán.

A harmadik banda az A.M.D.(Anti Military Demonstration) ami 1987 nyarán alakult, a mára már kultikussá váló első magyar hardcore banda, a Marina Revue és az akkoriban megjelenő külföldi hardcore bandák hatására. Az énekes Sotár tragikus halálával 1994 végleg megszűnni látszó banda 2005 óta újra aktív és ennek tavasszal egy új albummal is nyomatékot adnak.

Kihagyhatatlan buli, vagy egy előrehozott karácsonyi ajándék…
Meglátjuk.

Helyszín:
A38 hajó


Időpont:

December 23. szerda 20 óra

Jegyek:

Elővétel: 1500 Ft
A fellépés napján: 2000 Ft