W.H. — Shakespeare Szonettek – Lemezbemutató koncert a Sirályban

2009. december 17. 21:00 / Sirály 1061 Bp., Király u. 50.

A W.H. formáció Márkos Albert csellista/zeneszerző kezdeményezésére alakult 2006 őszén azzal a céllal, hogy mai zenei környezetbe helyezze William Shakespeare szonettjeit. A megnevezés egy monogramot takar, nyomtatásban megjelent szonettjeit Shakespeare Mr W.H.-nak ajánlotta. A titokzatos személy kiléte – akárcsak a szonettek tartalma – a mai napig vita tárgyát képezi.

1609-ben adták ki először William Shakespeare szonettjeit, a közhiedelem szerint a szerző akarata ellenére, Thomas Thorpe korabeli kiadó állhatatosságának köszönhetően. Ennek emlékére jelenik meg a W.H. bemutatkozó albuma idén, 400 évvel az első kiadás után,MC Sena, hazánk legjelentősebb hip-hop dívájának angol nyelvű előadásában, ünnepelve Shakespeare örök érvényű aktualitását.
Tizenkét szonett huszonegyedik századi feldolgozásban, melyekben keveredik a kortárs improvizatív zene, a zenetörténeti utalások, a klangfarbe musik, a freejazz, a modernjazz, az abstract hip-hop és a spoken word. A W. H. zenekar tagjai, – akik szerzők is, előadók is egyben –  különleges zenei élményt és páratlan színházi-költészeti produkciót nyújtanak.

Tagok:
Dagadu Veronika Sena – ének, szöveg
Márkos Albert – cselló
Gryllus Samu – basszusgitár
G. Szabó Hunor – ütőhangszerek

Kapcsolódó linkek: