Szól a rádió?

Nem állíthatom, hogy szeretem a Sláger rádiót, de hallgatom, nem is keveset. Nem reggel, inkább este, hosszabb utakon, magyar zenés napokon. A rádió műsorvezetőitől kiráz a hideg, nagyon nem szeretem a szirupos, édibédi, hű de jókedvem van mindig hangokat, Bochkorékat meg simán meguntam már évekkel ezelőtt. Ettől függetlenül a Sláger rádió a leghallgatottabb az országban és vitán felül a legtöbbek által kedvelt rádió.
A Danubius rádiót már évek óta csak elvétve hallgatom, bár egy ideje a két szokásos reggelente hallgatott adóm mellé bekerültek, mint harmadik, pihentető, szórakoztató adó.

Minden fenntartásom ellenére azt gondolom, disznóság, hogy ezt a két rádiót kigolyózták a frekvenciákból. Különösen ilyen körülmények között. Persze bőven lehet, hogy nem tudok mindent, sőt ez biztos is, hiszen a híradásokból tájékozódom, mégis felháborítónak érzem a döntést.

Persze mit várna az ember az ORTT-től? Részemről, kijátszhatatlan pályázati feltételeket, egyenes, nyílt döntést semmiképpen.

Mondhatják persze azt, hogy ez egy verseny, a legtöbbet ajánló pályázó nyert, így megy ez kérem mindenhol. Nem szimpátia, tömegtüntetés dönt, hanem a pénz. Oké, döntsön a pénz. De akkor az első percben, mikor a csatorna alkudozni kezd a befizetendő összegről, illetve az első nap után, hogy késik a befiztéssel vegyél el tőle a frekvenciát.
Ha mindent a vállalása szerint teljesít, akkor ne piszkálja őket senki 7 évig, de ha csak kicsit is elmarad tőle, akkor vegyék el tőle a sugárzás lehetőségét és hirdessék azt meg újra mindenki számára.

Még valami, ha egy üzletben úgy lehet teljesíteni, hogy az árbevétel 50, illetve 55 %át be lehet úgy fizetni koncessziós díj fejében, hogy még nyereség is marad, akkor nem értem miért nem (országos) rádiókat akar létrehozni mindenki?
Aztán ott a hír arról is, hogy a győztes pályázók a hirdetési üzletágat kiszervezik, vagyis annak árbevétele egy tőlük “független” cégnél fog lecsapódni, azaz annak 50-55 %át nem kell befizetniük senkinek. Mellékesen jegyzem meg, a kiszervezéssel semmi bajom. Ami zavar az a mutyizás, a háttéralkuk rendszere, a hülyén összeállított pályázati feltételek kijátszása.

Mondom mindezt függetlenül attól, hogy simán van rá lehetőség, hogy az új tulajdonosok majd jobb, színvonalasabb, vagy csak nekem jobban tetsző műsort adnak majd. A későbbi teljesítmény nem változtat a tisztességtelen versenyen, a szabályok kreatív kihasználásán.

Ha tisztességes versenyben maradt volna alul a Sláger és a Danubius, akkor sajnálnám őket, de azt mondanám, ilyen az élet, győztek a jobbak több pénzt ajánlók.

De így?!?!?….

Kacsolódó linkek:

Bloggerek véleménye: