Anastacia hódított Buda.. Pesten.

Alig 160 centiméter, állandó kelléke a napszemüvege. Mintha kicsit eltűnt volna, ugyanis mostanában nem sokat hallani róla a médiában, mégis, akik találkoztak már zenéjével, bármikor azonosítanák hangját. Anastacia-ról van szó, aki 2009. szeptember 6-án pontos kezdéssel igazán közönségbarát koncertet adott Budapesten.

Hosszú szünet után újra hallatja hangját Anastacia: turnéra indult, s útba ejtette Magyarországot is. A koncert helyszíne a Syma Sport- és Rendezvényközpont volt. Az amerikai énekesnő előtt vendégként Noémi Virág lépett fel, akinek ez nem kis megtiszteltetés volt, hiszen maga Anastacia választotta ki őt. A fiatal magyar lány nem okozott csalódást: gyönyörű hangjával és profi zenészeivel tökéletesen sikerült bemelegítenie a közönséget.

Nagyon meglepődtem a pontosságon, de ugyanakkor örömmel töltött el: végre egy külföldi sztár, aki nem csúszik órákat! 21:15-kor, ahogy az elő volt írva, felcsendültek a dallamok és Anastacia is hamar előkerült. Nagyon szimpatikus benyomást keltett: abszolút közvetlenséget sugárzott minden mozdulata. Lehetőségeihez képest sokat kommunikált a rajongókkal. Repertoárját többször megszakította, s minden ilyen alkalommal akadt egy-két szép szava a nézőkhöz. Őszintének hatott kedvessége és érdeklődése irántunk. Járt már Budapesten, a hír azonban csak most jutott el hozzá, miszerint fővárosunk két részből áll. A vasárnapi koncerten kérdezte meg a közönséget: tulajdonképpen akkor most Budán vagyunk, vagy Pesten? A rajongók hálásak voltak, fütty és taps övezte Anastacia minden nyitását a nézők felé.

Egyszer csak az énekesnő férfiak után kezdett kutatni. Felhívott a színpadra két srácot: Mario-t (ha jól emlékszem) és Zsoltot. Átkarolta őket, mindkettejüket kifaggatta, honnan jöttek. Külön-külön táncba vitte őket, amit bizony sok férfi megirigyelhetett, főleg azért, mert mindezt pár centiméterre tette meg önként jelentkezőitől: kecses csípőjét irigylése méltóan ringatta, nőies, finom mozgáskombinációját pedig a hölgyek figyelhették árgus szemekkel. Az első sorokból még egy narancsssárga boát is feladtak Anastacianak, amit rögtön a nyakába is tett. Végül hárman együtt kán-kánoztak.. Az énekesnő hatalmas öleléssel, puszikkal és személyre szólóan dedikált ajándékkal lepte meg alkalmi táncpartnereit.

Nem csak a közönséggel volt rendkívül barátságos, zenekarának tagjaival is többször beszélgetett. Meghallgathattunk egy hosszú, de remek dobszólót, bemutatta basszusgitárosát rögtönzött párbeszéden keresztül és a vokálos lányokkal karöltve egy apró jelentet is belecsempészett a koncertbe. Többször megjelent két jól-öltözött, hangulatkeltő táncosfiú, a hölgyek legnagyobb örömére.

Az átkötő mozzanatok közben meghallgathattuk legrégebbi és legújabb slágereit is, a legnagyobb sikere ezeknek a számoknak volt. Úgy mint a Paid my dues, Sick and tired, One day in your life, Why’d you lie to me, felborzolták a rajongókat, akik leginkább az első sorokban produkáltak aktív mozgást, a csarnok hátsó részében kisebb volt a lelkesedés a tánc iránt.

Az énekesnő hazánkban a jótékonykodásról sem feledkezett meg. Magyarországi látogatásának keretein belül találkozott Oroszlán Szonjával és Dobó Katával is. Az Egészség Hídja Összefogásért Egyesület munkáját segítette. Mint ismeretes, Anastacia sikeresen legyőzte a mellrákot, s most egy magyar aukciós portálnak köszönhetően támogatta az egyesületet.