Ha túléltük az szerdát: A második nap a Szigeten

Ha túléltük az első napot, és valahol aludtunk néhány órát, akár sátorban, akár otthon, a puha ágyban, már indulhatunk is vissza a Hajógyári szigetre, hogy újra belevessük magunkat a porfelhőbe, és a zenei kavalkádba. Mi várható csütörtökön?

A mai nap programja is azoknak kedvez inkább, akik ahelyett, hogy egy-egy koncertet végigbulizzanak, inkább csak szemezgetnek a kínálatból, és folyamatosan úton vannak a különböző helyszínek között. Aki délután négy körül már ki tud támolyogni a Hajógyári szigetre, az rögtön irányba is veheti az MR2 színpadot, ahol a Gonzo lép fel (16:00, MR2 színpad), de aki inkább a világsztárokra kíváncsi, annak a Nagyszínpadot ajánlhatjuk, hiszen a The Ting Tings lép a deszkákra (16:30, Nagyszínpad). Fél órával később viszont szét kellene szakadnia az egyszeri fesztivállátogatónak, hiszen egyszerre két olyan koncert is lesz, ami figyelmet érdemel: A budapesti rendezvényhajó színpadán az Esclin Syndo (17:00, A38-WAN2 színpad), a közszolgálati rádiónál pedig a Carbonfools próbálja majd szórakoztatni a színpad előtt állókat.

Aki előző nap lemaradt Barabás Lőrinc műsoráról, az most bepótolhatja (18:00, MR2 színpad), aki pedig erősebb zenére vágyik, annak a Nagyszínpadon fellépő Die Toten Hosen lehet a gyógyír (18:00, Nagyszínpad). A világzene Palya Beával képviselteti magát először a mai nap ajánlójában (18:15, Világzenei nagyszínpad).

Háromnegyed órával később a Magic Mirrorban az Unbending Trees lép fel a “kamara balladák” című műsorral, ki tudja mit takar ez. Talán egy próbát megér (19:00, Magic Mirror sátor). De ha ez nem vált be, az A38 színpadán a méltán kedvelt Budapest Bár kerül terítékre (19:30, A38-WAN2 színpad). Aki esetleg kíváncsi a hazai dancehall-élet állítólagos Saun Pauljára, annak akkor az MR2 színpadhoz kell mennie, ahol Copy Con lép fel és a Freedom Fighters (19:45, MR2 színpad). De ugyanekkor lép fel a fő helyszínen a Bloc Party is, dilemma van… (19:45, Nagyszínpad).

Este kilenckor pedig végre egy kis igazi hiphop is érkezik a Szigetre (a sajnálatosan kevés ilyen koncertek egyike lesz ez), a pécsi helyszínen Cadik mutatja be Basic címre hallgató lemezét olyan vendégekkel, mint Sena, Zeek vagy Disco Stu. A kihagyhatatlan kubai vendégszereplő sem maradhat ki, ezúttal az Orquesta Buena Vista Social Club teszi tiszteletét hazánkban (21:30, Világzenei nagyszínpad), amely az eredeti brigád, leszámítva természetesen az időközben elhunyt zenésztársak helyett érkező új tagokat (akik koránt sem rosszabbak, sőt!).

Ebben az időszakban nagyüzem lesz egyébként a Szigeten, hiszen ekkor lép fel a Quimby (21:30, MR2 színpad), Fatboy slim (21:30, Nagyszínpad), és gimis rock zászlóshajója a Depresszió (21:30, MTV Headbangers Ball – Rock színpad) is ebbe a slotba kapott koncertidőt. De ha már lüktet a füled a folyamatos basszusoktól és hangzavartól, akkor irány a Budapest Jazz Club színpada, hiszen ott a Zuboly fog jazz-t játszani, jól (21:50, Budapest Jazz Club).

Onnan csak egy ugrás a Színpad, ahol a Jafa Maffia Sound System teszi a lábalávalót, a legjobb jamaikai zenékkel karöltve (22:30, Színpad). Innen érdemes visszatérni majd a Jazz Clubhoz, hiszen nem más, mint Suhaid fog dolgozni a lemezjátszók mögött, Vázsonyi Jánossal kiegészülve, a Tilos presents Witchkitchen Series  keretein belül.

Mint tegnap is, ezt a napot is a táncdalfesztivállal zárjuk, amit ma este nem más, mint Dolly és az ő rettenetes mellei képviselnek (és a playback dobolás valószínűleg).