Ha túléltük az szerdát: A második nap a Szigeten

Ha túléltük az első napot, és valahol aludtunk néhány órát, akár sátorban, akár otthon, a puha ágyban, már indulhatunk is vissza a Hajógyári szigetre, hogy újra belevessük magunkat a porfelhőbe, és a zenei kavalkádba. Mi várható csütörtökön?

A mai nap programja is azoknak kedvez inkább, akik ahelyett, hogy egy-egy koncertet végigbulizzanak, inkább csak szemezgetnek a kínálatból, és folyamatosan úton vannak a különböző helyszínek között. Aki délután négy körül már ki tud támolyogni a Hajógyári szigetre, az rögtön irányba is veheti az MR2 színpadot, ahol a Gonzo lép fel (16:00, MR2 színpad), de aki inkább a világsztárokra kíváncsi, annak a Nagyszínpadot ajánlhatjuk, hiszen a The Ting Tings lép a deszkákra (16:30, Nagyszínpad). Fél órával később viszont szét kellene szakadnia az egyszeri fesztivállátogatónak, hiszen egyszerre két olyan koncert is lesz, ami figyelmet érdemel: A budapesti rendezvényhajó színpadán az Esclin Syndo (17:00, A38-WAN2 színpad), a közszolgálati rádiónál pedig a Carbonfools próbálja majd szórakoztatni a színpad előtt állókat.

Aki előző nap lemaradt Barabás Lőrinc műsoráról, az most bepótolhatja (18:00, MR2 színpad), aki pedig erősebb zenére vágyik, annak a Nagyszínpadon fellépő Die Toten Hosen lehet a gyógyír (18:00, Nagyszínpad). A világzene Palya Beával képviselteti magát először a mai nap ajánlójában (18:15, Világzenei nagyszínpad).

Háromnegyed órával később a Magic Mirrorban az Unbending Trees lép fel a “kamara balladák” című műsorral, ki tudja mit takar ez. Talán egy próbát megér (19:00, Magic Mirror sátor). De ha ez nem vált be, az A38 színpadán a méltán kedvelt Budapest Bár kerül terítékre (19:30, A38-WAN2 színpad). Aki esetleg kíváncsi a hazai dancehall-élet állítólagos Saun Pauljára, annak akkor az MR2 színpadhoz kell mennie, ahol Copy Con lép fel és a Freedom Fighters (19:45, MR2 színpad). De ugyanekkor lép fel a fő helyszínen a Bloc Party is, dilemma van… (19:45, Nagyszínpad).

Este kilenckor pedig végre egy kis igazi hiphop is érkezik a Szigetre (a sajnálatosan kevés ilyen koncertek egyike lesz ez), a pécsi helyszínen Cadik mutatja be Basic címre hallgató lemezét olyan vendégekkel, mint Sena, Zeek vagy Disco Stu. A kihagyhatatlan kubai vendégszereplő sem maradhat ki, ezúttal az Orquesta Buena Vista Social Club teszi tiszteletét hazánkban (21:30, Világzenei nagyszínpad), amely az eredeti brigád, leszámítva természetesen az időközben elhunyt zenésztársak helyett érkező új tagokat (akik koránt sem rosszabbak, sőt!).

Ebben az időszakban nagyüzem lesz egyébként a Szigeten, hiszen ekkor lép fel a Quimby (21:30, MR2 színpad), Fatboy slim (21:30, Nagyszínpad), és gimis rock zászlóshajója a Depresszió (21:30, MTV Headbangers Ball – Rock színpad) is ebbe a slotba kapott koncertidőt. De ha már lüktet a füled a folyamatos basszusoktól és hangzavartól, akkor irány a Budapest Jazz Club színpada, hiszen ott a Zuboly fog jazz-t játszani, jól (21:50, Budapest Jazz Club).

Onnan csak egy ugrás a Színpad, ahol a Jafa Maffia Sound System teszi a lábalávalót, a legjobb jamaikai zenékkel karöltve (22:30, Színpad). Innen érdemes visszatérni majd a Jazz Clubhoz, hiszen nem más, mint Suhaid fog dolgozni a lemezjátszók mögött, Vázsonyi Jánossal kiegészülve, a Tilos presents Witchkitchen Series  keretein belül.

Mint tegnap is, ezt a napot is a táncdalfesztivállal zárjuk, amit ma este nem más, mint Dolly és az ő rettenetes mellei képviselnek (és a playback dobolás valószínűleg).

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Alternatívák a Szigeten: Calexico Sorozatunkban megpróbálunk az ínyencek kedvére tenni és olyan előadókat bemutatni, akik nem feltétlenül tűnnek egyértelmű választásnak, ettől függetlenül rendkívül fontosak és érdekesek. Az egyik legkülönlegesebb csemegét rögtön az első nap tartogatj...
Sziget-infó A 2009-es Sziget fesztivál nem csak zenei kínálatban hozza a szokásost, hanem egyéb programok tekintetében is. Számos újdonság is bekerült a Sziget idei kínálatába, de nem a műsor vagy a fellépők névsora az egyetlen, amit érdemes figyelni, mielőtt ki...
Az én Szigetem Az én Szigetem idén nem volt hosszú, csupán három napra nyúlt, ebből az egyik ráadásul még minuszos is volt. Nem volt semmi terv, nem voltak olyan nevek, amik miatt érdemes lett volna - számomra - kimenni, mégis odamentem. Mert a Szigetre járni ugyan...