Az edzőtáborok megvoltak, jöhet a Sziget!

A Szigethez köthető élménytáram, mint a Sziget programkínálata, hullámzó. Egyik évben csak 1 nap, másik évben egész hét, aztán megint csak 2 nap és így tovább. Míg 2-3 évvel ezelőtt az össz fesztiválozás csak augusztusban jött el számomra, addig az utóbbi időben kezdtem felzárkózni az igazi fesztiválarcok soraiba. Olyan értelemben megedződtem, hogy megint tudom azzal a fiatalos gyermeki lelkesedéssel élvezni az adott év sokadik fesztiválját is, mint anno azt az egyet, ott, augusztus közepén. Az idei Szigetre tudatosan készültem, nézzétek meg hogyan.

BME Egyetemi Napok szeptemberben? Pipa. Elte Egyetemi Napok októberben? Pipa. Budaörsi Napok márciusban? Pipa. BME Vegyész Napok áprilisban? Pipa. BME Vásárhelyi Napok áprilisban? Pipa. Lágymányosi Egyetemi Napok májusban? Pipa. TF Napok májusban? Pipa. Belváros Fesztivál júniusban? Pipa. DUMDUM Fesztivál júniusban? Pipa. Volt Fesztivál Júliusban? Pipa. Balaton Sound júliusban? Pipa. EFOTT júliusban? Pipa.

A tavalyi Sziget Fesztivál óta egy igen kemény, többlépcsős edzőtáborozást tartottam. Biztosra akartam menni, hogy mind fejben, mind testben fel legyek készülve, erre a világviszonylatban is megának számító több napos sűrített kultúra-szórakozás-gasztró kombóra. Mert hát mi is kell egy jó fesztiválhoz, és mi is kell egy jó fesztiválozónak? A többnaposság velejárója, hogy egy hosszú “hullámvasút” szerű élményre fizet be az ember, aminek a csúcspontjai után bizony másnap ott vannak a mélypontok is. De legalább mondhatja, hogy majd ma okosabban, aztán meg nem. A sok nap sok programot, sok fellépőt ígér, és még több alkalmat a pénz költésre. Ez megint egy olyan dolog, hogy míg örülünk, hogy egymás után hallgathatunk meg ismert és ismeretlen előadókat, próbálhatjuk ki magunkat különböző sportokban vagy szellemi-/ügyességi-játékokban, kóstolhatunk meg addig nem kóstolt, vagy éppen hogy szezonális “fesztivál kajákat”, addig utána/közben szembe kell nézni, hogy nem fog jutni idő mindenre és mindenkire, nem fog belefér minden 1 ember egy vagy több egymást követő napjába, nem fog maradni pénz a végére és el fog jönni az a pillanat mikor a kilépő sör és egy mentőöv gyros között kell dönteni.

Én ezekre és még sok más hasonló kérdésre és élethelyzetekre próbáltam rákészűlni tavaly augusztus óta. Ahány fesztivál annyi féle program, fellépő és árképzés. Hogy volt-e még egy olyan, mint a Sziget? Nem. De voltak-e hasonló szituációk? Igen. Hogy sikeres volt-e a felkészülés? Egy hét múlva megmondom.