Roots Manuva, Mad Professor és Jr. Brown az Uprising fesztiválon!

Roots Manuva a brit szigeteki zenei szcéna legendája hamarosan ellátogat a szomszédba, egészen pontosan Pozsonyba. A fellepése lesz az Uprising Reggae fesztivál csúcspontja. Az egyetlen szlovák reggae fesztival augusztus utolsó hétvégéjén (augusztuy 28-29.) kerül megrendezésre a pozsonyi Zlate Piesky-n.

A fenomenális jamaikai származású brit 1999-ben debütált, amikor megjelent a korszakalkotónak számító lemeze a “Brand New Second Hand”. A cím talán ismerősen hangzik, hiszen ez a lemez lett az év hip-hop albuma Nagy Britanniában. Manuva másodig korongja “Run Come Save Me” címmel érkezett, olyan, ma mar klasszikusnak számító számokkal, mint “Witness” vagy a “Dreamy
Days“. Ez az album nagy hatással volt az évezred első éveinek hip-hop generációjára, ez a hatás egyértelműen kimutatható olyan előadóknál, mint Dizzee Rascal, vagy Mike Skinner a híres The Streets együttesből. Roots Manuva pályafutása kezdete óta 6 stúdióalbumot adott ki. Sikérét számos díj és koprodukcióban elért siker koronázza. Olyan nevekkel dolgozott együtt mint a Gorillaz, Coldcut vagy DJ Shadows. A The Times Manuva hangját “brit város hangjának” jelöli. Zenéje, amelyben könnyedén folyik össze dub, reggae, funk, dancehall és rap; a hip-hop zene egy teljesen új, eddig senkinél nem tapasztalt dimenzióját fedi fel a hallgató számára.

A brit hip-hop legegyénibb alakjának nem ez az első tervezett látogatása Szlovákiában. Korábban már szeretett volna fellépni a Pohoda nevű fesztiválon, ami csupán néhány nappal pszichiátriai kezelése után került megrendezésre, így a fellépést lemondta. De most itt lesz, ráadásul, élete csúcs formájában fog Pozsonyba látogatni, készen arra, hogy csodálatos hangulatot varázsoljon, és felejthetetlen élményeken szerezzen rajongóinak.

Manuván kívül még sok más kiváló előadó teszi majd tiszteletét az egyetlen szlovák reggae fesztiválon. A jamaikai stílus rajongóinak biztosan nagyszerű szórakozást fog okozni a Skatalites nevű legenda fellépése, a reggae szcéna legígéretesebb felfedezettje a Fantam Mojah, vagy a dub zene ikonikus Mad Professor-a. A Dancehall imádóknak örömet hoz a külön színpad kiváló minőségű hangosítással és nagyon érdekes előadókkal. Az egyik meghatározó fellépő a magyar dancehall elsőszámú képviselője, Jr. Brown lesz, aki sok rajongó elismerését élvezi közép-Európa szerte.

Továbbá számtalan érdekes esemény, verseny és szolgáltatás várja a fesztiválra látogatókat. Foci bajnoksággal, dob iskolával, salsa és capoeira órákkal, graffiti kiállítással és tűz showkkal várjuk kedves vendégeinket. Az Uprising programjában biztosan minden egyes fesztiválozó talál valamit, ami fülének, szemének ingere.

Belépők a 2009-es Uprising Reggae Fesztiválra már kaphatók a Ticketportal weboldalán és jegyárusító helyein. Elővételben 18 €/darab, majd 21 € és végül a helyszínben pedig 25 € lesz az ára.

További információ: www.uprising.sk

UPRISING REGGAE FESTIVAL 2009
POZSONY/ Zlaté Piesky (Slovakia)
2009. augusztus 28-29.
www.uprising.sk

Main Stage
ROOTS MANUVA (uk), FANTAN MOJAH (jam), MAD PROFESSOR & ARIWA POSSE ft.
EARL 16 (uk), THE SKATALITES (jam), IRIE RÉVOLTÉS (fr/de), FRANZISKA
(it), DEADLY HUNTA & UPPERCUT BAND (uk), SŠVIHADLO (cz), UNITED
FLAVOUR (cz) & YT (uk) & AMO (sk), VEC (sk), ZVERINA (sk), MANGO MOLAS
(sk), LA3NO CUBANO (sk)

Dancehall
PETER LLOYD (jam), BONGO CHILLI (uk), EL CONDORSITO (cl), MYSTIC MC
(dk/gb), JR BROWN (hu), KYA BAMBA (ch), DAMALISTIK (fr), GADABIT (pl),
GHETTO YOUTHS (sk), DUBTAFARI (slo), ROYAL HI-FI (cz), EMERGENCY JBC
(cz), ONE-OFF ROCKERS (sk), DOZZZER (sk)

Dubstep & Ragga Jungle
DEMOLITION MAN (uk), JAHTARI (de) ft. MC SOOM T (uk) & SOLO BANTON
(uk), AL-AMDIEZ (alg/fr) & YUKIMURA (cz), RADIKAL GURU (uk/pl), ADHAM
RIDDIM TUFFA (uk/sk), SHUTCOO (sk)

Elővételi lehetőség a www.ticketportal.sk weboldalon!