A magyar reggae zászlóshajója: az Irie Maffia a Zöld Pardonban

Egy szombat esti Irie Maffia koncert sosem hangzik egy rossz programnak, most szombaton viszont a délutáni squash-meccs kicsit csökkentette a lelkesedésünket, fáradtak vagyunk mi ehhez, különben is,
aludni kell. De végül zárójelbe tettük az öregkort, és elmentünk bulizni. És jól tettük.

A Zöld Pardon ezen az estén is ugyanolyan volt, mint a többi nap: sokan voltak, fiatalok, idősebbek, szinte minden társadalmi osztály képviselte magát. Egy közös volt mindenkiben: az Irie Maffia miatt jöttek el. Valamennyivel kevesebben voltak a koncerten, mint néhány hete a PASO fellépésén ugyanott, de ez nem hozott zavarba senkit. Már csak azért sem, mert ez nem azt jelentette, hogy alig voltak, sőt!

Az Irie Maffia főleg a decemberben megjelenő új lemezéről játszott dalokat, amiket meglepően jól fogadott a közönség. Természetesen a nagy klasszikusokat sem lehetett kihagyni, de nagyon jól eltalálták az arányokat, a setlist sok kívánnivalót nem hagyott maga után. A közönség sem, lelkesek voltak, csápoltak, örültek a zenekarnak. Amiben Busa Pistát az este folyamán MC Kemon helyettesítette, kiválóan egyébként. Bár voltak néhányan, akiknek hiányzott Busa összetéveszthetetlen stílusa és szövegelése, jó volt ez így is.

A majdnem másfél óra alatt egy kellemes koncertet kapott a közönség, ráadásul az időjárás is kiváló volt. Nem volt 100 fok, de nem is volt szélvihar: kiváló fesztiválidő volt, ilyennel simán kiegyeztem volna két héttel ezelőtt a Balaton Soundon. Az utolsó dal valamivel este tíz óra előtt hangzott el, ami után a közönség egy része – köztük mi is – elindultak haza, vagy egy másik szórakozóhely felé, de akik ottmaradtak a Zöld Pardonban, hajnalig buliztak. Ennek a bulinak pedig kiváló alapozója volt az Irie Maffia koncertje.