Az év viharát vártuk Hegyalján

Szombat délután felreppent a hír, hogy vihar van Magyarország felett. A délután folyamán izzottak a vonalak, rokonok/ismerősök faggatása, hol milyen idő van-volt-lesz. Gyakran ütköztem a “Network busy” problémába. A Hegyalja Fesztivál szervezői időben megkezdték az óvintézkedéseket: 5-6 óra körül már kezdett kialakuni a káosz. Vártunk valamit ami majd jön, tombol 100 km/h-s széllel és jégesővel csapkod meg bennünket. Hét és fél nyolc között kellett volna megérkeznie.

A biztonsági emberek szerint az “év vihara” egy óra alatt lecseng majd. Addig is vonuljunk fedett, de ha lehet, kőépületekbe. Köszi, 15 ezer ember?

6 óra körül lefedték a Nagyszínpad tartozékait, a fesztivál területén mindent megkopasztottak. A vendéglátóegységek és a VIP sátor teteje, a biztonsági kapu, az információs pult sátra is rekordsebességgel eltűnt. A N.O.H.A. el sem kezdődött, bejelentették, hogy a vihar után folytatják a koncertet. A Pepsi színpad tűnt a legkitartóbbnak, ott csak 7 óra után kezdték el felfüggeszteni a fellépéseket. Egy csapásra kihalt a placc, csak néhány ember lézengett lázasan telefonálgatva.

8 óráig az EFOTT-ot is szüneteltették. A hírek szerint ott is leszakadt az ég párszor, de nem tartott túl sokáig.

A sátrazók közül szinte mindenki összepakolta a holmiját, rengetegen sátrat is bontottak és a vasútállomás felé vették az irányt.

Mi nem tudtuk, kinek higgyünk. Jön az év vihara, és elvisz mindent? Vagy a folyók és hegyek miatt ide sem ér, sok hűhó semmiért?

Végül engedtünk a csábításnak, kocsival átjöttünk a szomszédos Szerencsre. Itt kormos felhők, orkán, végül egy kis eső.

A koncertek meg lettek tartva Hegyalján, utólagos értesüléseimből így derült ki. Kb. 3 órás késés, de semmi komoly vihar, nagyon sietősen fújó szél, esővel vegyítve. A Nagyszínpadot már nem építették vissza, az A38-on zenélt a Basement Jaxx, majd utána a N.O.H.A. is.

Nem tudom, hogyan jártam jobban. Reméltem azért, hogy lesz még egy Hegyalja, ahol nem fog esni az eső. Ennyit megérdemelt volna a jubileum.