EFOTT 2009 – tanulságok és további tippek

Akinek a szúnyogok még nem szívták ki a vérét, nem került detoxikálóba és a tegnapi Brains-koncerten is épek maradtak a csontjai, az jobb, ha tudja: a java csak most jön. A bajai EFOTT eddig minden szempontból sikeres, mi pedig segítünk, hogy Ti is sikeresen túléljétek.

Ha az ember apja az Omega-koncert felénél legyint egyet és inkább átmegy Brains-re zúzni, az jelent valamit. No nem feltétlenül azt, hogy Kóborék nem voltak jók (bár kissé  indiszponált volt a produkció, de a dalok elvitték a hátukon a bulit), hanem hogy (1) apám jó arc (2) itt bármi megtörténhet. A nulladik nap legnagyobb tanulsága, hogy a szúnyogriasztó valóban kötelező túlélőkellék; pedig az illetékesek rendszeresen megpróbálják kifüstölni a vérszívókat, de ez kábé annyit ér, mint halottnak a csók. Péterfy Bori melle egyes vélemények szerint a klipekben nagyobbnak tűnik, az viszont megkérdőjelezhetetlen, hogy jelenleg ő kis hazánk első számú popdívája. A csapolt sör ára elméletben nem vészes, gyakorlatilag viszont iszonyatos sebességgel fogy a pénz, főleg, ha valaki — e sorok írójához hasonlóan — csak dobozosat hajlandó inni. A lángos egész korrekt (szemben a tavalyi Balaton Soundon tapasztaltakkal), a fokhagymával sem spórolnak, ismerkedéshez ideális. Erre mondjuk a Red Bull Music Clash helyszíne a legmegfelelőbb, ahol egészen kis helyen egészen sok ember zsúfolódik össze, és ahol a tegnapi Copy Con Vs. Fish! a nap legviccesebb és — egyik — legjobb produkciója volt.

Sokaknak esetleg úgy tűnhet, hogy a fesztivál területét nem lehet klasszikus értelemben körbejárni; egy ideig nekem is, aztán rájöttem, hogy a Nagyszínpad felől érkezve az uszoda mögött bizony megkerülhető a hely, csak nehéz észrevenni. A látogatók száma ugye rekord, már a legelején pótkempinget kellett nyitni, bent viszont meglepő módon simán elfér mindenki hering-effektus nélkül, még az Omega alatt sem volt káosz, kivéve a Dévényi Tibi  bácsi szalonspicces felkonfja alatt kitörő röhögést. A legjobban hangosított helyszín eddig a Red Bull, a sátrakban kicsit hangár-érzése van az embernek, bár a nulladik naphoz képest itt is történtek előrelépések. A Kaukázus a Nagyszínpadon kifejezetten jól szólt, még akkor is, ha a fogyasztói társadalmat fikázni 2009-ben már egyáltalán nem menő. A boldog-boldogtalannál megtalálható sípok együttesen körülbelül olyan hatást keltenek, mint az idei Konföderációs Kupán megcsodált vuvuuzela, csak — ha lehet — még magasabb és fülrepesztőbb az összhatás. Az időjárás csak látszólag volt kegyes, valójában szinte elviselhetetlen a hőség, és bár mára esőt mondanak, az iroda ablakából kitekintve erre kevés esélyt látok. A víz+ventillátor-kombó is csak pár másodpercnyi felüdülést jelent. Nappal egy rövidgatyán kívül tulajdonképpen semmi más nem szükséges, estére viszont a szúnyogok miatt muszáj beöltözni. A vízszint még mindig elég magas, de nem életveszélyes, részegen viszont senki ne menjen a vízbe, mert a Sugovica nem is olyan keskeny, mint amilyennek elsőre tűnik, nana.

Mára ennyi, csapjunk bele.

(És persze  városunk egyik legnagyobb büszkeségét, a ska-harcos, bulizós Strange zenekart  (Jagermeister HÖOK Party Aréna, 17 óra) senki ne hagyja ki!)

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Kezdődik az EFOTT! Holnap a nulladik nappal hivatalosan is kezdetét veszi az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, ismertebb nevén az EFOTT. Idén Baja látja vendégül az ország minden részéből érkező látogatókat, alant pedig egy tősgyökeres bajai...
Baján lesz jövőre az EFOTT! Az EFOTT Menedzsment döntése alapján 2009. július 14-19. között Baján, a Petőfi-szigeten lesz az év legnagyobb hallgatói bulija, az EFOTT! A nyár legjelentősebb múltra visszatekintő diákrendezvénye az EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Tu...