Dörögdi fesztivál

Balatonfelvidék, Művészetek völgye, Szőke András. Tíz nap, húsz helyszín, ingyen fesztivál. Mindez és még több az idén első alkalommal megrendezésre kerülő Dörögdi Fesztiválon.

2009. július 31. és augusztus 9. között rendezik Taliándörögdön a Dörögdi Fesztivált. Ez egy hagyományteremtő alkalom, a szervezők tervei szerint évente megrendezésre kerül majd a mulatság. Taliándörögd neve ismerősen csenghet a Művészetek völgye látogatóinak, mivel a kis falu Kapolcs szomszédságában, a Balatontól északra festői környezetben helyezkedik el, és a Művészetek völgye rendezvénysorozat egyik állandó helyszíne volt.

Több, mint 20 helyszínen, 10 napig várják a látogatókat a fesztivál szervezői. Egy ilyen nagyszabású fesztivál esetében talán az okozhat meglepetést, hogy a programok látogatása teljesen ingyenes. Napközben inkább a családok számára biztosítanak játékokat, szakmai előadásokat. Estékre, éjszakákra a helyszínek átalakulnak koncerttermekké, s a mulatozásé a főszerep. Így a Taliándörögdre látogatók minden korosztálya megtalálhatja a számára legmegfelelőbb programokat.
Rövid izelítő a programból: Jazzfesztivál a Klastrom Színpadon, kugli verseny a Klastrom kocsmában (értékes nyereményekért!), stand-up comedy előadások, kenyérsütés, kiállítások, filmvetítések. Fellép a Ghymes együttes, lesz NFTC légibemutató, jóga, indiai tánc, kézműves foglalkozások, cirkuszi bemutató.

További információkat taláhattok Taliándörögd honlapján.