Zene az utcán, Veszprémben – Szóljon hangosan az élet…

Vége a visszaszámlálásnak, pontosan egy év után július 15-én újra elstartol – az idén a gazdasági válság hatásai miatt – a négy napig tartó ingyenes Veszprémi Utcazene Fesztivál.

A honlap tanúsága szerint idén kilencedik, szerintem inkább tizedik alkalommal (de ezen nem fogunk összeveszni) rendezik meg az amatőr, ámbár tehetséges zenészek fesztiválját, megmérettetését. Ez így unalmasnak hangzik, nem? És nem, mert fellépnek még neves hazai és külföldi előadók, de erről majd később, vagy ha nem bírsz a kíváncsiságoddal, akkor további infokért klikkelj a www.utcazene.hu hivatalos honlapra.

A forgatókönyv ugyanaz, mint eddig, a sok sok jelentkező banda közül huszonötöt előzetesen beküldött hanganyag alapján válogattak ki a szervezők, majd a négy nap alatt minden együttes mindennap zenél egy-egy szinpadon. Mitől is megmérettetés? A zsűri voksai alapján megválasztják a fesztivál legjobb “reménységét”, aki félmillió forintot kap, hogy tovább menetelhessen a zenei élet ranglétráján. Ugyanakkor, ha valamelyik együttes megtetszik majd neked, ne habozz rá sms-ben szavazni, mert lesz közönség díj is, ami ugyanekkora pénzjutalommal jár a legjobbnak.

Az utcazenészek koncertjei mindennap három órakor kezdődnek, kilenc szinpad közül választhatod ki a neked legszimpatikusabbat. De ha elfogadsz két jótanácsot: hallgasd meg mindegyik lelkes előadót, mert megéri (saját tapasztalat)…a másik, érdemes már a legelején programfüzetet beszerezni, akkor tuti nem maradsz le semmiről (letölthető a honlapról és megvásárolható az infopultnál).

Majd, mikor már majdnem lemegy a nap, nyolc órától tombolhatsz, táncolhatsz, bulizhatsz a kedvenc hazai és külföldi együttesed zenéire.

Az biztos, hogy itt mindenki megtalálja a maga ízlésének megfelelő zenét, kezdve a reggae-től, a jazz-en és a ska-n át, az elektronikus tánczenéig.

Fellépőkkel nem töltöm a helyet, inkább jó böngészést kívánok a honlapon.

Veszprém csak téged vár!!! Lesz minden: zene, sör, kaja, szép lányok és helyes fiúk…kell ennél több?!

Még egy hasznos infó: a fesztivál ideje alatt bűntetlenül ihatsz közterületen!!!