Öltözzünk fesztiválra!

Te miben mész fesztiválra? Rászabadulsz a legújabb trendekre és mindegy eső van-e, vagy verőfényes napsütés, te csillogsz a tömegben? Vagy a funkció mestere vagy, és gumicsizmában tolod ha kell, esetleg a legszakadtabb pólódban, annak úgyis mindegy már? Vagy olyan rocker vagy, aki 36 fokban is bőrnadrágot húz bakanccsal? Végül is mindegy, mert a jó arány a lényeg, és megvan a tökéletes fesztivál öltözködés. De nézzük, miben nyomulunk idén a szabadban.

Az már kiderült, hogy mindegy vízparton megy-e a buli vagy a Lővérekben, a lányokról általában lekerül a felső, és dívik a fürdőruha. Minek is szenvednénk a forróságban. Ha meg esik, könnyebb megszáradni. Van persze aki esküszik, hogy a leégést megelőzve jobb pólót venni. Abból persze menőt. És ami menő az idén neon, és nagy feliratos. A nadrág meg rövid. Legjobb cicanacival és sportcipővel. Abból is Converse, természetesen kioldott fűzővel. De mehet a papucs is, mindenféle színekben és különféle lábköröm árnyalatokkal. Persze koszosabb leszel, de úgyis lemosod. Oké, a VOLT-on annyira nem, de a Balaton Soundon láttam én lányokat magassarkúban tipegni, meg persze a Szigeten is, leginkább a partysátrak körül. Komolyan riszpekt, ha nem esnek orra. De az összhatásért mindent. Persze viccesen hat a nagyon csillivilli felső, de mondom, Sound, az megjelenős fesztivál. Ki ne akarna jól kinézni a partyfotókon.Még ennyi Lacoste-ot és Hilfiger-t. Hogy az igazi, és persze a kamu D&G-ről ne is beszéljünk… A legjobb mégis abban amiben kényelmesen vagy, nem feszengsz a legnagyobb ugrálás közepette sem. Dobsz hozzá sminket és valami kiegészítőt (ha a karszalag nem lenne elég) és jöjjön aminek jönnie kell. Idén ott az a csomóféle neon napszemüveg, szívalakútól a csillagosig, majd megunják.

Fiúknak tavaly a kalap aratott és szintén a neon póló és a nadrág (!), amiből 2009-re is maradt, bár kicsit már megfakultak. A srácok is előszeretettel ledobják a felsőt, minek is, mindegy mennyire vagy kigyúrt, fesztivál van. Jó ide a legócskább cipő, úgyis szétrúgod. A sár alatt meg már a Nike pipa sem látszik. (mondom én, aki nem sajnálja a cuki balerinát sem, rendbe lehet azt hozni, na de lány is vagyok) Mert a fesztiválon bizony kosz van, amihez a fiúk jobban alkalmazkodnak a lányoknál, ismerjük el. Jó, a menő napszemüveg náluk sem marad el, és a belőtt séró sem, de nem esnek túlzásba. Persze az indie cicafarmer ideköszön, de már nem olyan mértékben mint tavaly. És kezdik megtanulni nem cinkesen hordani. A napszemüveg egyébként okos kellék, reggel elrejti a másnaposságot, délután nem megy szét a szemed a naptól, este meg bírod a stroboszkópot. Látni már úgysem látsz, mindegy, hogy fény van-e vagy sötétség.

Nem maradnak el a szubkultúrák kis lakói sem, csak fesztiválonként különböző az arányuk. Volton egészséges a keveredés. Vannak még béna zenekaros pólós rockerek mosatlan hajjal, de a hínárfrizkó Soundra eltűnik. Ott már mindenki borzasztóan trendi, egy hajszál nem áll ferdén. De tudod, feszten az a lényeg, hogy áthághatod a szabályokat. Amiben nem mennél végig Pesten amúgy, azt ide felveheted. És a gumicsizma is tud cuki lenni, annyi mintája van. Ezen a “nyáron” pedig főleg hasznos. Semmiért nem néznek hülyének. Már csak elsétálok a kék afroparókások, vagy a Manson rajongó darkok mellet, sziasztok.

És ami még nem volt, az a fesztiválos póló. Na ilyet megszállottak vesznek, gyűjtők, akik mutatják, hogy igen, idén is ott voltam. Meg azok akik kevesebb ruhát hoztak és nem lenne miben hazamenniük. Jó üzlet, okos üzlet. Ha mondjuk nem maradt már pénzed, akkor mindig akadnak sátrak, ahol van ingyen marketing póló. Na ez az, amit a feszten még oké, azon kívül viszont gáz felvenni. Maximum alvósnak. Viszont tapasztalat, hogy jó, ha van nálad mindig egy vékony pulcsi, váltáspóló, meg akár fehérnemű is, mert sose tudhatod, hol kelsz fel. És nem biztos, hogy abban a sátorban lesz váltáscucc.