Beszámoló: Balaton Sound, 4. nap

Az utolsó napot a Nagyszínpadon kezdtük Röyksopp-pal, aztán később átmentünk a már-már törzshelyünknek számító a sátorba a Minus Showcase-re, ahol Richie Hawtin és kollegái zenéire tomboltunk. Méltó befejezése volt a fesztiválnak!

Talán ezen a napon értünk oda a leghamarabb, este 8 körül. Mindenki a Nagyszínpad felé igyekezett, ugyanis a program szerint a Röyksopp játszott volna, ám fél 9-ig semmi nem volt. Értetlenül nézett mindenki, hiszen már egy jó fél órája színpadon kellett volna lennie a norvég zenekarnak.

Végül egyszercsak megjelentek, és végre elkezdődött a buli. A mindenki által ismert zenéiket (“Happy Up Here”, “Eple”, stb) viszonylag hamar elsütötték, de akinek ezek tetszettek, a többi szám sem okozott csalódást. Az énekesnő hangja tetszett, és az énekes srác vocoderrel élőben torzított hangja is hozzáadott a produkcióhoz. Jó hangulat volt a közönség soraiban, bár talán már nem csak a zene jellege miatt volt kevés tombolás, hanem egy kicsit érezhető volt a fáradtság is. Hiába, ez már a negyedik nap. Alig hittük el, hogy negyed órával 10 előtt
befejezik, de sajnos tényleg így volt. Úgy gondoltuk, hogy a keletkező holtidőben kimegyünk a parkolóba egy kicsit. Itt egyéb okokból a kelleténél több időt töltöttünk el, így a Moby koncertről sajnos pont lemaradtunk.

Visszatérve már a jól bevált Samsung Arénához vettük az irányt, hogy megnézzük Hearthrob, Richie Hawtin és Magda alakítását. Az első órákban Hearthrob játszott, aki annyira engem nem győzött meg. Valamikor 2 után megjött a váltás Richie személyében. Hát, kezdett elszabadulni a pokol, következett a kőkemény techno ideje.
Olyan szinten átmozgatta a népet, hogy mindenki felhasználta a végső esetre tartalékolt erejét. Bár azért az én lelkemnek időnként már túlzottan is bedurvultunk. Ettől függetlenül jól szórakoztunk, kell az ilyen is!

Olyan 4 körül a Nagyszínpadot már erőteljesen bontották, és sok más helyszínen is szedelőzködtek. Úgy tűnt, hogy a szervezőknek, biztonsági embereknek is már egy kicsit elegük van. Fáradtak ők is, sok volt ez a 4 nap egymás után. Azért például az Unicum Bárnál nyomatták rendesen még a hajnali pirkadat közben is. Nehéz szívvel jöttünk el, de muszáj volt, mert néhány órával később már valami egészen mást kellett csinálnom. Hétfő munkanap…