Utolsó nekifutás – Balaton Sound vasárnap

Sátorból zúgó fejjel kikecmeregni, strandpapucsból a homokot kirázni, irány a part! Nem kérdés, hogy a nap folyamán szép számmal érkeznek majd napijegyesek, hiszen egész nap olyan programok várják a
nagyérdeműt, amit vétek kihagyni. Még talán mama legendás húslevesét is érdemes otthagyni a vasárnapi asztalon egy ilyen felhozatalért.

De mi is lesz? Lássuk: a Heineken Nagyszínpadon este hattól az örök fesztiválkedvenc Irie Maffia pörgeti fel a nagyérdeműt, nyolctól pedig az idén új albummal (Junior/Senior) jelentkező norvég Röyksopp agyafúrt slágereire táncolhatunk. A nap legnagyobb durranása viszont kétségkívül a szintén friss stúdióanyagával turnézó Moby fellépése lesz, és nem kérdés, hogy a Wait For Me lebegősebb szerzeményei mellett a Play és a 18 legismertebb dalai  is felcsendülnek majd.

A szigorúbb ütemek kedvelői a Samsung Mobile Arena felhozatalából válogathatnak, méghozzá nem is akármilyen ínyencségek közül, hiszen a Sanfranciscobeat– és Reecoba-szettek után éjfélkor maga Richie Hawtin áll a pult mögé, bepótolni sajnálatos módon elmaradt tavalyi fellépését; segítői Magda és Hearthrob lesznek. A T-Mobile Terasz persze ma is reggeltől várja a korán ébredőket (és a későn fekvőket…): a Morning Sound keretein belül Rocha, Pöli és Polarize szolgáltatnak ütős aláfestést a strandoláshoz, déltől Infragandhi és Cyborg Templar folytatják a sort, majd Deutsch Gábor, azaz Anorganik gondolkodtat el mindenkit. Fél hétkor Varga Zsuzsa nyitja az esti programot, majd átadja helyét az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, villámkarriert befutott Esclyn Syndo formációnak, ez pedig az ínyencek számára szinte kihagyhatatlan.

A Pesti Est Színpad látogatóit természetesen ma is a balatoni polihisztor, Mesterházy megtekert hangképei ringatják majd éber álomba, az utána következő pár órában pedig egymást váltja a színpadon Harcsa Veronika, az Anselmo Crew, a Bootsie Quartett és a fáradhatatlan Tövisházy Ambrus, ezúttal az Erik Sumo Band tagjaként . Éjszaka Dj Zinc és Dj Bal okoz majd kínzó izomlázat.

Az MR2-MOL Színpad olyan csemegéket tartogat, mint a Karányi dj-szettje, vagy a Lick the Click! gárdája (Isu, Crimson, Chrome), őket pedig – saját tapasztalat – vétek lenne kihagyni.  Ahogy a Burn To Be Wild közönsége is jobban teszi, ha meghallgatja Bauxit és Mégötlövés Belga dj-szettjét, ami már előre rettenetesen viccesnek tűnik.

Nagy gondban van tehát, aki megpróbálja úgy beosztani az idejét, hogy minden emlékezetesnek ígérkező produkcióba belekóstolhasson, de miről szólna a BS utolsó napja, ha nem erről…? Holnap haza kell menni, jön a fesztivál utáni depresszió, ergo mindenki vegyen nagy levegőt és még egyszer, utoljára bulizza ki magát.

Napszemüvegre vigyázni.