Egy esős nap margójára: második nap Zamárdiban

Folytatódik a Balaton Saga (bocs), hiszen az első napot nem más követi, mint a második. Itt már nem volt jó az időjárás, de legalább hideg is volt, de ez nem szegte kedvünket, hogy ezen a napon is egy hatalmasat bulizzunk.

Pénteken az időjárás miatt nem nagyon mentünk át a bázisról Zamárdiba, csak este, hiszen rossz idő volt egész nap. Mivel este kilenc körül értünk a strandra, egyből mentünk is a Nagyszínpadhoz, ahol a Kraftwerk volt látható és hallható. Nem az a kifejezett tombolós zene az övék, de nagyon szívesen hallgattam a nagy slágereiket egymás után. A hang talán éppen a Nagyszínpadon szól a legszebben és legtisztábban, és a kivetítőn levő, az adott számhoz illeszkedő vizuálok is hozzátettek az élményhez.

Aztán kicsit körbenéztünk megint. Elvileg ez teltházas nap volt (napijegyek is elővételben elkeltek erre a napra), ennek megfelelően minden kicsit lassabban ment. A T-Mobile Teraszon 1-kor kezdett Sven Väth, és akkora tömeg gyűlt össze ott, hogy a közelben levő sétaút is teljesen átalakult nézőtérré.

2-kor bementünk a Samsung Arénába, ahol David Guetta szettjére buliztunk. A tegnapi Carl Cox fellépésnél is nagyobb tömeg volt, csak a sátor szélső részében lehetett hering-feeling nélkül megmaradni. Zeneileg egészen jó volt, leszámítva a saját slágereit, amik szinte teljesen egyformán szólnak (ettől függetlenül egyszer-egyszer
hallgathatóak).

Egy bő óra Guetta után kíváncsiak voltunk még Sven Väth-re, és nem bántuk meg hogy így döntöttünk. A T-Mobile Terasz körül is már jobban el tudtunk férni, és a hangulat sem volt egyszerű. Nem beszélve azokról az elvetemült zenékről, és a pontos, élvezhető mixelésekről (nem a Guetta féle egy-másodperc-alatt-áthúzósról beszélünk). Annyira belefeledkeztünk a dologba, hogy alig vettük észre, hogy Sven papa egy jó fél órát rátett a hivatalos lineupra, és közben elkezdett világosodni is. Sokkal látványosabban mint tegnap, mert ma alig volt felhő. Szóval megvolt ez
a szabadtéri reggelig-bulizós fesztivál életérzés!

Levezetésként pedig – mint tegnap – egy pár szám erejéig meglátogattuk a Rádió 1 teraszát, ahol már megint jó zenék mentek – kezd ez nekem gyanús lenni (a szó jó értelmében).
Előbb kezdtük, és tovább is maradtunk ezen a napon. Megérte!