Mi, merre, hogyan? Pénteki ajánló a Balaton Soundra

Aki a pénteket Zamárdiban tölti, annak valószínűleg nagyon jó lesz. Zenei téren biztosan. Amennyiben az időjárás is a kegyeibe fogadja a fesztivált, és még párkapcsolati vonalon is pozitív lesz a mérleg, akkor tényleg az egyik legjobb napnak ígérkezik a péntek. De nézzük, mire is lehet elmenni csápolni frissen megismert fesztiválszerelmünkkel?

Sajnos kicsit messze van a víztől, így valószínűleg nem lehet a Balatonból hallgatni Bosiék produkcióját, de mindenképpen kötelező Zamárdiban a Love Alliance MC Kemonnal kiegészülve az MR2 színpadon. Délben kezdenek, az előző este kipihenésére vagy az előttünk álló eseményekre felkészülni kiváló, főleg, ha még lángost is mérnek valahol a környéken. Ha ennek vége, a Pesti Est színpadon Blue Note café címszó alatt Dj Maestro teszi majd a lemezeket, egészen este hétig. Aki nem akar mozogni nagyon, de jó zenét akar, akkor annak a T-Mobile teraszt ajánlanánk, ahol déltől este hétig Keyser & Shuriken rakjaa fülbevalót a nagyérdeműnek.

De addig nem maradunk, mert a Heineken nagyszínpadon este hattól kezdődik az este első sztárfellépőjének, az Ozomatlinak a koncertje. Márpedig aki azt kihagyja, az akár haza is mehet, mert a Balaton Sound talán legjobb és leghangulatosabb koncertjéről marad le. Bizony mondom néktek, ez jó lesz. A Los Angelesből származó csapat olyan bugit tesz majd a lábatok alá, hogy azt nem fogjátok elhinni.

Ha letáncoltuk a lábunkat, akkor irány a T-Mobile terasz, ahol nem más, mint az egyetemes hiphop történelem egyik hivatalos géniusza, Guru játszik az ő Jazzmatazz projectjével, kiegészülve Solarral, és a 7 Grand Players-szel. Biztos, hogy nem egy könnyed délutáni matiné lesz így este, a “jazz” szó ne tévesszen meg senkit sem, iszonyat zúzás lesz itt, kérem.

Persze, akinek a hiphop-related zene nem annyira fekszik, nyugodtan maradhat a Nagyszínpadon, hiszen Neo érkezik oda este nyolctól, hogy megágyazzon az este fő fellépőjének, a német Kraftwerknek. Aki a piszkos, egyszerű elektronikára vágyik, annak este nyolc után már sehova se kell menni a nagyszínpad környékéről.

Koncertek utáni levezetésként könnyen fogyasztható a Pesti Est színpadon a Fine Cut Bodies liveact-je, vagy az MR2 színpadon Titusz, Izil és Palotai lemezlovászkodása hajnalig, de igazából sokmindent itt nem lehet ajánlani, csak egyet: sodródjatok a tömeggel, menjetek mindenfelé, próbáljatok ki minden helyszínt, ismerkedjetek. Úgyis a spontán dolgok a legjobbak, ezt nem egyszer bizonyította már be a történelem..