Csak a FÉNY!

A fény a mi ételünk, italunk, kenyerünk és tejünk a nyár beköszöntével egyszeriben. E nélkül létezni képtelenség, badarság, és különben is: minek? Még mielőtt a pránás pecsét csapódna homlokunkra, megemlítendő a vodka, meg a szörpi, szifon és a többi. Erről van szó, a bélyeg helyett pedig üssön agyon a felismerés, és áradjon a fény.

Egyszer régen, mikor a Sziget még a diák jelzővel, illetőleg vegyítetlen alter közegével büszkélkedhetett, volt egy kocsma. Az első kiviláglást éppen ez, a Ruszkaja nevű ivó hozta el, ahol az aktuális 1-1 hétre világba borult az ég is, hogy majdan néhány fényhiányban szenvedő fiatal újraélessze eme tüzet. A valójában ízesített, de vodka alapú nedűt sokadik próbálkozásra sikerült csak eredeti állapotában megszülni, sok kóstolós és ázott pultos estét szentelve a dolognak. A végeredménynek tekintett habzó italt több formáció, így a Tabascos, savanyú káposzta-leves, Baileys-es, Camparis, sok piás különítmény előzte meg, míg végeredményben a málnaszörpösre rábólintott a társaság.

Eme meót követően trappolhatott be ismét a köztudatba, válhatott újabb fesztiválos élmények alapjává a felismerés, hogy a fény tényleg éltető elem, a gombaként való vergődés pedig egyszeriben sutba vágható.

Eszerint Volton innen és túl, Soundra és Szigetre várva csupán egyvalami létezik: csak a fény.

PAFÉ-n 500 Ft
VOLT-on 700 Ft
Balaton Soundon 990 Ft