Ajánló: Első nap a Balaton Sound-on

Igen, a tavalyiból kiindulva érdemes az első napra is eljönni! Nincs még 100% teltház, de a hangulat mégis kiváló. Fel lehet fedezni a színpadokat, nem kell helyet keresni a parton leüléshez, nincs akkora sor a büfénél ha tintahalkarikákat ennél. A legtöbb emberrel meg akár a hátralevő napokon is találkozhatsz, mert vagy bérletük van, vagy nem bírják ki hogy ne szerezzenek napijegyet legalább még egy napra. És azért a fellépők sem lesznek gyengék (hogy csak néhányat említsek):

Junkie & Hawky
A soproni DJ páros elég ismert az ország nyugati részén, ahol saját partysorozatukat, a Secret Fusion-t is szervezik. Szerencsére az utóbbi időben egyre nagyobb nyilvánosságot kapnak országszerte, és idén újra fellépnek Zamárdiban. Már tavaly is nagyot alakítottak, várjuk a barangolást a tech-house és a legelvontabb zenék között. Csütörtökön a Samsung Mobile Arenában és a T-Mobile teraszon is meghallgathatjuk alakításukat!

Dub Pistols
Londonból érkezik a Balaton partjára a több mint 10 éve létező csapat. Idén jelent meg új albumuk Rum and Coke címmel, de a korábbiakat (Speakers and Tweeters, stb.), és a single-jeiket sem érdemes kihagyni. Könnyen emészthető, kellemes hangzású, breakbeat-hez közeli ritmusokat várunk tőlük a Heineken Nagyszínpadon!

Underworld
A név hallatán mindenki felkiált hogy igen, a Born Slippy, ami a Trainspotting című film zenéje is volt 1996-ban. Pedig a brit trió (most már csak duó) sem ma kezdte, a 80-as évek közepétől alkotnak. Viszont az igazi világhírnevet az előbb említett szám adta meg nekik. Sok érdekes, elektro-pop jellegű, néhol kicsit elvontabb elektronikus hangzású zenét adtak már ki, reméljük hallhatjuk a legjobbakat. Este érdemes a Heineken Nagyszínpad közelében lenni!

Lucca
Egyike a kevés női DJ-nek, aki nemzetközi sikereket ért el. Az utóbbi években saját lemezkiadót alapított (Acapulco), és a DJ karrierje mellett a produceri szakmába is belekóstolt. Legutóbbi saját szerzeménye a Reformation, ami 2 remixben jelent meg 2008-ban. A fiatal cseh lány leginkább a techno műfajában érzi magát otthonosan, így zenéje ideális lesz a Samsung Mobile Arena közönségének!

Carl Cox
Nyugodtan mondhatom, hogy a 90-es évek elektronikus zenei szcénájának egyik alapítójával van dolgunk. Sokan az ő zenéin keresztül kaptak betekintést ebbe a világba, és azóta is egyfajta etalon a szakmában. Sikere töretlen, szinte az összes nagy fesztiválon fellép évről évre, világszerte. Stílusa erősen techno orientált, de szettjei alatt mindig várható tőle ilyen-olyan meglepetés. Legyél ott te is a Samsung Mobile Arenában!

Naga és Beta
Érdemes lesz meghallgatni a Hairy Records alá tartozó magyar DJ-ket is. Ők nagyjából a
minimal, a deep-house és a techno körül egyensúlyoznak, és talvay is nagyon jót buliztunk a zenéjükre. Az MR2-MOL színpadnál lesznek fellelhetőek!

Érdemes lesz odafigyelni továbbá a Bootleg helyszín hangjaira is, ahol minden bizonnyal sok érdekes zenével találkozhatunk majd. Szóval, lesz hallgatni- és látnivaló bőven!
Találkozunk a Balaton partján!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Egy esős nap margójára: második nap Zamárdiban Folytatódik a Balaton Saga (bocs), hiszen az első napot nem más követi, mint a második. Itt már nem volt jó az időjárás, de legalább hideg is volt, de ez nem szegte kedvünket, hogy ezen a napon is egy hatalmasat bulizzunk. Pénteken az időjárás miatt...
Szerintem Sound – Az első nap Striguláztunk, visszaszámláltunk, és végre itt vagyunk. A tegnapi nappal kezdetét vette a 3. Balaton Sound fesztivál Zamárdiban, ahol az elektronikus zene, a jazz, a techno, house és a chill legjobbjaival találkozhatunk.  Fesztblog különítményünk c...
Percről percre a Balaton Soundon! Folytatódik a fesztiválszezon, így folytatódik kiváló tudósítássorozatunk is, ezúttal a Balaton Soundról. Zamárdi gyönyörű strandjáról jelentkeznek tudósítóink folyamatosan, hogy mindenről tájékoztassanak benneteket, így aki minket olvas, nem fog lem...