Hogy VOLT!

Teltházas zárónappal felülírta a tavalyi látogatói rekordját a VOLT. A zárónapon 25 ezren, a négy nap alatt 79 ezren szórakoztak a Hűség Városában. Béke és nyugalom volt jellemző a fesztiválra s a látogatók 1200 életet is megmentettek.

Esős kezdés után verőfényes véget ért a 17. VOLT fesztivál, ahol a Limp Bizkittől Marilyn Mansonig 220 zenekar és dj szórakoztatta a nagyérdeműt a négy fesztiválnap alatt. A legtöbben a zárónapon fesztiváloztak együtt, Marilyn Manson napján teltház volt a VOLT-on.

Nem csak a fesztivál közönsége, de a fellépők is remekül érezték magukat Sopronban. A Franz Ferdinand tagjai például bebicikliztek a belvárosba, Laurent Garnier stábja pedig helikopteres túrát tett a környéken. A Limp Bizkit tagjai, miután lejöttek a színpadról, hajnal 4-ig buliztak a Nagyszínpad mögötti backstageben. Hazafelé menet még betértek Sopron szélén egy hypermarketbe, ahol Fred Durst játékokat vett gyerekének, aki elkísérte őt Sopronba. A Franz Ferdinand énekese pedig lenyűgözve nézte a 30Y koncertjét a színpad széléről, majd úgy döntött, hogy a közönség soraiból csápoi Beck Zoliéknak. Marilyn Manson kis híján elkésett a VOLT-ról, a bécsi szállodáját ugyanis a VOLT sofőrjei, az éppen a városban zajló melegfelvonulás miatt nem tudták megközelíteni, így a kultikus sztár az utcán bámészkodva várt az autójára, a hatalmas érdeklődéssel kísért fellépése után hazafelé tartva pedig még betért a helyi Mc Donald’s-ba…

A VOLT négy napján a helyszínen alkotott EfZámbó István, valamint Pál Dániel és Pál Kálmán kortárs művészek, akik a Páneurópai Pikneikre emlékezve két Trabantot varázsoltak át. A Trabantfestés során szerephez jutott Fodor Tamás, Sopron polgármestere is, aki a VOLT szervevezőivel közösen ajándékozza majd el augusztusban a műalkotásokat.

Meglehetősen becsületesek a VOLT látogatói: a talált tárgyak osztályán ugyanis a tucatnyi szokásos, kevésbé értékes holmi mellett értékesebb eszközöket is leadtak a megtalálók, sőt akadt egy pénztárca is, melyben több tízezer forint volt. Ezerkétszáz életet is megmentettek a VOLTozók. A véradóbázison ugyanis a 4 nap alatt 400 adag vért vettek le a látogatóktól. Amint azt Gráczol Hajnalka, a Vöröskereszt soproni területi szervezet vezetője elmondta, egy adag vér 3 ember számára lehet akár életmentő is.

Magukra és egymásra is vigyáztak a VOLT látogatói. Ez derül ki abból, hogy a baleseti és a biztonsági ügyeleti jelentések semmi különös esetről nem számoltak be, amely példátlannak mondható egy ilyen méretű tömegrendezvény esetében.

A nagyszínpados zárókoncert végeztével elindult a fesztivál bontása és a teljes költözés 3 napig tart majd. A szervezők nagy figyelmet fordítanak arra, hogy semmi nyoma ne maradjon a bulinak: 150 ember takarít a rendezvény területén és a környező utcákban, mindent megtesznek azért, hogy Sopron lakói továbbra is büszkén és szeretettel gondoljanak Magyarország egyik legjelentősebb kulturális eseményére.

A fesztivál tehát most elbúcsúzik Soprontól, de egy év múlva újra visszajön, sőt, a rendszeresen felmerülő pletykáknak ellentmondva a VOLT és Sopron város vezetése örökre hűséget fogadtak egymásnak. Hiszen ma már 79000-en vallják: mindenütt jó, de legjobb Sopron!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Fehér zaj a popzenében: 30Y a VOLT-on Második nagyszínpados koncertjét adta a VOLT-on tegnap este a pécsi 30Y, amitől jobb nem lett, de durvább igen. Én szeretem a nagyon hangos zenét és szeretem, ha az egyik gitár szinte csak zajt csinál. Azt nem szeretem, ha a hangos zene nem jó. A 30...
Kommersz, mint egy zombifilm: Marilyn Manson a VOLT-on Ha valaki nem egyházi tisztségviselő vagy Szikora Robi, az biztos, hogy nem ijed meg Marilyn Mansontól. Ha valaki nem elvakult anitkonzumerista, biztos, hogy a 'kommersz' szót nem csak káromkodásként tudja értelmezni. Manson új lemeze effektekkel kic...
David Bowie és a pálcikaember: The Kolin a VOLT-on A The Kolin az egyik leggyorsabban legmagasabbra felfutott magyar zenekar az utóbbi időben, ennek megfelelően is kommunikálnak és tesznek magukra és másokra megjegyzéseket. Ezeken persze lehet vitatkozni (azt mondani pl., hogy ők maguk is egyféle ret...