Világsztárokkal erősít a Balaton Music Wave

Világsztárok, Balaton-part és büdöscsuka bajnokság – mindez a Balaton Music Wave fesztiválon július 9-10-11-én a Zánkai Ifjúsági Centrumban, amit már jól ismerhet a fesztiváljáró közönség. Azaz újra napfény, strand, buli, bikinis csajok, bulis pasik és élőzene!

A nyitónapon pedig az európai Tarantino-bulik egyik legnevesebb, rendszeres vendége, az orosz Papamobile izzítja be a táncizmokat. Pénteken a metalcore-harcosokól álló, osztrák The Sorrow szántja fel a színpadot, akik a Nova Rock, a Wacken és a Rock Hard fesztiválok között hazánkat is útba ejtik. Ugyancsak pénteken Joe Satriani, gitárlegenda egyik legkedvesebb tanítványa, a californiai születésű Geoff Tyson csap a húrok közé. A szombati nap sztárfellépője pedig a szimfonikus metal iazi nagyágyúja, a holland Epica lesz. A csapat negyon kedvelheti a magyarokat, hiszen az új dupla koncertalbumuk, a The Classical Conspiracy a tavalyi miskolci, nagyzenekarral kiegészült koncert anyagát tartalmazza.

A három nap alatt 70 zenekar veszi birtokba a hajdani úttörőtábort, és felvonul a rock, a metal és a világzene hazai élvonala. A Nagyszínpadon lesz Tankcsapda, Hooligans, Magna Cum Laude, Subscribe, Road és a Depresszió, a Rockszínpadon Bridge To Solace, Blind Myself, Pokolgép, Prosectura, The Idoru, Neck Sprain, Kaukázus, Takáts Eszter & a GumiZsuzsi és a Rómeó Vérzik. Ugyanakkor a Balaton Music Wave nem csak egy szimpla rockfesztivál. A Világzenei Színpadon olyan előadók muzsikálnak, mint a Korai Öröm, a Napra, a Maszkura és a Tücsökraj, az Úzgin Üver, a Testi Egyenleg, a Club Era és a Vágtázó Csodaszarvas.

Napközben ingyenes strandolási lehetőség, esténként pedig Táncdalfesztivál és Vízimozi a Balaton-parton. A legeszementebb ötlet pedig az I. Országos Büdöscsuka Bajnokság lesz, amelynek során a legzordabb kipárolgású lábbeli tulajdonosa egy többszázezres nyereménnyel lesz gazdagabb.

És ami nem mellékes: a Balaton Music Wave egy igazán olcsó nyári nagyfesztivál. A napijegy elővételben mindössze 3900 forint.

További információk: www.balatonmusicwave.hu