Wave goodbye, NIN

Két évet kellett várni, hogy az akkori Sziget Fesztiválos koncert után a Trent Reznor nevével fémjelzett és
ezen túl más kategóriába nehezen is illeszthető formáció újra Budapestre jöjjön, ezúttal búcsúturnéját tartva. Mert igen, requiem egy álomért, búcsúzik a Nine Inch Nails. Legalábbis Reznor állítása szerint egy időre mindenképp.

És búcsúzni éppen van mitől: 20 éve, hogy megjelent a NIN első lemeze, a Pretty Hate Machine, amit olyan
albumok követtek sorra, mint a Downward Spiral, a Fragile, a Broken. Összetéveszthetetlen stílusában a NIN egyetlen állandó tagja, frontembere és ikonja, Mr. Self Destruct, született Trent Reznor, az alkohollal, kokainnal és
legfőképp saját magával küzdve az indusztriál-rock-metál-elektronika sötétebb határmezsgyéin mozogva valami utolérhetetlent alkotott. Olyat, ami megfog, megforgat, leránt és körútra visz a pokolba, végül seggbe rúg és otthagy. Ez itt a Perfect Drug, lépj be és légy üdvözölve.

Viharos, színpadon-megőrülő-gitárzúzó-kokaingőzös korszakát azonban – részben – maga mögött hagyva, pár év kihagyás és tisztulás után egy józanabb életű, korosabb Reznor az önpusztítás helyett új témák felé indult. A With Teeth és a Year Zero albumokkal a NIN olyan orwelli képet fest a szép új Amerika jelenéről és jövőjéről, amitől nem egy harmatos lelkű hazafi köphette a kanapéra sörét, kamaszfia szobájából hallva mennydörögni az igét. A zeneipar moguljainak megtisztelő ellenszenvét szintén sikerült kivívnia Reznornak azzal, hogy nyilvánosan kiállt a művészet és a közönség szabadságáért, legutóbbi munkáit pedig ingyen letölthetővé tette. Art is resistance, Trent Reznor olvasatában legalábbis mindenképp.

Július 24-én, Alec Empire hétköznapinak szintén nem nevezhető felvezetése után ez a Trent Reznor másodszor és utoljára lép magyar színpadra. Nos, goodbye Trent.

Jegyár:  június 1-től álló: 8.900.- , ülő: 9.900.

www.nin.com

http://www.myspace.com/nin

Helyszín:

SYMA Sport- és Rendezvényközpont
Dózsa György út 1., 1146 Budapest
Magyarország

3 thoughts on “Wave goodbye, NIN

  1. Hűha, el kellene menni. Utolsó alkalom ebben az életben?

  2. Valószínű. Én ott leszek! 🙂

Comments are closed.