akit a mozdony füstje megcsapott

“öregen és kopaszon a hangerőt már nem bírom, de ha már eljöttetek egy kicsit még ilyen leszek” énekelték mobilék anno. emlékszem gyerekkoromban, rettentő rég, még az özönvíz előtt, újságokban emberek azon tanakodtak, hogy a felfutó rockzenekarok tagjai 40 évesen vajon mihez fognak kezdeni, mert ugyebár 40 évesen nem lehet hosszú hajjal színpadon ugrálni, üvöltözni.

fogalmam sincs, hogy élnek-e még a fenti vélemény tulajdonosai, fogalmam sincs ott voltak-e tegnap este az arénában – esély kicsi rá -, pedig ha ott lettek volna, akkor láthatták és hallhatták volna, hogy a rock ‘n roll örök, elpusztíthatatlan és nem, hogy 40, de 50 felett is lehet játszani, sőt akkor lehet csak igazán!

a küzdőtéren a tömeg hatalmas, valahol a hangosítás magasságában megrekedtünk, előrébb nem jutottunk. ez a koncert nem volt mászkálós. ezen a koncerten a tömeg egyenletes masszává állt össze, mozogni benne lehetetlenség volt.

és 9kor, halál pontosan berobogott a vonat, hogy aztán két órán keresztül dübörögjön, zakatoljon megállás nélkül.

életem nagy álma volt, hogy Angus Youngot élőben lássam kis bársony öltönyében, miközben vágtázik a színpadon. ez az álom hétfőn este majdnem teljesült. a színpadból ugyan nem sokat láttam, legfeljebb fejeket, a sapkát, meg pár pillanatra az öltönyt, de az érzés, a tudat, hogy ott van megvolt, a kivetítő meg segített, hogy még harmonikázó fehér zokniját is megcsodálhassam.

a koncert fantasztikus volt. két óra zene, feszes ritmus, lelkesedés és profizmus. üresjárat, fecsegés, jópofizás semmi. milliméterre ki volt számítva minden, de kit érdekelt. én még Agnus évek óta nyomott gitárszólóját is tátott szájjal figyeltem. szó szerint!

szerencsére a koncert előtt begyakoroltam – és a gyakorlás alatt meg is szerettem – a black ice album számait, így nem ért váratlanul, hogy elsősorban azok szólaltak meg. gyönyörű klasszikus gitár szólamok, pontos dobolás és a hang, amitől mindig megborzongok – egy jó koncerthez ennyi elég, de ők tettek még hozzá kis látványt is.
minden tekintetben meglepetés mentes koncert volt, a _legnagyobb_ megelégedésemre.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

AC/DC: az összes jegy elkelt! Mint ahogy bizonyára mindenki értesült már róla, a 2009. március 23-i budapesti AC/DC koncertre megdöbbentően gyorsan keltek el a jegyek. Az értékesítés megkezdése után 26 órával az Arénába szóló belépők 99%-a gazdára talált. Délelőtt még körülbelül...
Most már hivatalos – Axl Rose az AC/DC élén Az AC/DC honlapján és Facebook oldalán is megerősítette az elmúlt napok szóbeszédjét, miszerint Brian Johnson énekesi posztját betegsége miatt Axl Rose veszi át és az együttes vele folytatja a Rock or Bust turnét. A Guns N' Roses tegnapi Coachell...
Rekordot dönt az AC/DC jegyeladás! Ma reggel 10-től lehet megvásárolni a március 23-i budapesti AC/DC koncertre a jegyeket. Óriási volt már az előzetes érdeklődés is, de az eladás felülmúl minden várakozást. Az első órában több mint 2 000 jegy kelt el és még érkeznek a Ticketpro irodá...